Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Szeptember 11. 06:58, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

42 csapat nevezett a Libafesztivál főzőversenyére

42 csapat nevezett a Libafesztivál főzőversenyére

A nagykorúvá érett Félegyházi Libafesztivál – Bede Róbert mesterszakács szavait idézve – mondhatjuk úgy, hogy legnépszerűbb programja a főzőverseny volt, melyre idén 42 csapat nevezett.

Szombaton a kora délelőtti óráktól kezdve szorgoskodtak a versenyzők, hogy libából készült levesekkel, sültekkel és pörköltekkel kápráztassák el a szakmai zsűri tagjait és vendégeljék meg barátaikat, ismerőseiket.

A bírák tagjainak - Bede Róbertnek, Szőke Andrásnak, Mezeiné Franciska néninek és Czombos Józsefnek egyöntetűen az volt a véleménye, hogy nagyon nehéz volt dönteni a sok finom étel között. Egészen pici dolgokra kellett odafigyelniük - mint például a fűszerek ízvilágának megfelelő harmóniája, vagy például az étel zsírossága, a szaft sűrűsége és teltsége, a tálalás módja - hogy az eredmény megszülethessen a kóstolást követően a kora délutáni órákra.

A következő eredmények születtek:
Sült ételek kategóriában zöldséges aprópecsenyéjének köszönhetően a Kisüst Bt. lett az első helyezett, a második díjat a Galibák csapata vehette át, akik töltött káposztával kápráztatták el a zsűrit. A dobogó harmadik fokán a Szagos libák csapata végzett narancsos, burgonyás krokettjével.

Pörkölt kategóriában szinte már évről-évre a Bugaci libások viszik el a pálmát, őket idén a Zöld elefánt és a Vadlibák TMK csapata követte a dobogón.

A leves-egytálétel kategóriában a „Jobb veled a világ” főző csapata tárkonyos libaragu levesével szerezte meg az első helyet, melyet a Holló László Képzőművész Kör követett főzött galiba levesével. Harmadikként léphetett a színpadra a Papatyi csapat, akik „nyári cigánykáposztával” készültek a versenyre.

Idén a verseny színfoltjaként Ludas Matyi versenyen is megmérettethették magukat a vállalkozó kedvűek, ahol is Harcos Attilla bizonyult a legjobbnak. Természetesen a mese elmaradhatatlan hőse, Döbrögi is megjelent a színen két hölgy - Dencs Istvánné és Drozdik Katalin – személyében, akik szintén átvehették a verseny támogatóinak ajándékát. A legszebb szakácsnőnek járó díjat Polyák Judit vehette át dr. Horváth Sándortól, az Integrál ÁFÉSZ vezérigazgatójától.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.

2024. Május 07. 09:19, kedd | Helyi

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.

2024. Május 07. 08:49, kedd | Helyi

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

Hidegfront érkezett megélénkülő széllel és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.