Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Október 27. 19:50, hétfő | Helyi
Forrás: -szerk.-

Túrával töltötték a hosszú hétvégét a Talpasok

Túrával töltötték a hosszú hétvégét a Talpasok

Az október 23-i hétvégén a Balaton felvidéken jártak a Kiskun Természetbarát SE túrázói.

Az előre jelzett rossz idő ellenére jókedvűen és lelkesen vágott a csapat a kihívásnak. Az első túra a Tihanyi félszigeten, Balatonföldvártól Tihanyig tartott, mely közben csodálatos kilátás nyílt Magyarország „tengerére” is. A csapat bejárta többek között a Nyeregtetőt, Csúcshegyet, Gejzír mezőt. Mielőtt Tihanyba érkeztek volna, a megfáradt talpasok a Belső-tó melletti Levendula házban elfogyasztott egy kellemes levendulateát. Balatonfüredre visszatérve a Lóczy barlangban tett látogatással koronázták meg a napot, majd Veszprémben foglalták el kollégiumi szállásukat.
Pénteken a Tapolca felé vették az irányt, ahol mindenki számára maradandó élményt szerzett a csónakázás a méltán híres tapolcai tavasbarlangban. Délután a Szent György-hegyi bazaltorgonákhoz vezetett a túra, amely orgonasípokhoz hasonlatos bazaltoszlopaival a balatoni táj egyik leglátványosabb része. A Szent György-hegyről lefelé vezető úton a helyenként szemerkélő eső sem szegte kedvét a csapatnak.
A harmadik és egyben az utolsó nap csak túrázással telt. A betervezett 2 túraútvonalat (Szentbékkállai kőtenger, Hegyestű) sikeresen teljesítette a csapat, és kellemesen elfáradva, de élményekben gazdag emlékekkel vették az útirányt haza.
A „Talpas” kirándulók a Balaton felvidéki túrával zárták a természetjárást 2014-ben.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok