Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Február 24. 09:16, kedd | Helyi
Forrás: Objektív Hírügynökség

Technológia fejlesztés az INTEGRÁL Zrt. Baromfifeldolgozó üzemében

Technológia fejlesztés az INTEGRÁL Zrt. Baromfifeldolgozó üzemében

Új technológiai berendezések beszerzésére nyert vissza nem térítendő támogatást az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. A gépek a Társaság feldolgozó üzemének technológiai fejlesztését szolgálják.

Új technológiai berendezések beszerzésére nyert vissza nem térítendő támogatást az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. A gépek a Társaság feldolgozó üzemének technológiai fejlesztését szolgálják – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Az Integrál Zrt. kiskunfélegyházi Baromfifeldolgozó Üzeme az ország egyik legnagyobb hízott víziszárnyas feldolgozója. Az itt előállított kitűnő minőségű termékek nemcsak a magyarországi boltokban és üzletláncokban, hanem a nyugat-európai, valamint távol-keleti országok üzleteiben is megtalálhatóak. A Társaság kiskereskedelmi üzletei a Coop üzletlánc tagjaként magas színvonalú kiszolgálással állnak Kiskunfélegyháza és a vonzáskörzetébe tartozó községek vásárlóinak rendelkezésére.

A feldolgozó üzemben a technológiai munkafolyamatok csak kis mértékben automatizálhatóak a vágott állatfajok miatt. A támogatással megvásárolt gépek elsősorban a csomagoláshoz kapcsolódó berendezések: mérlegek, csomagoló-, szeletelő- és pántológépek. Fontos szempont volt, hogy megvalósuljon az üzemi technológia kiszolgálásában szűk keresztmetszet, a sűrített levegő ellátás fejlesztése. A beszerzett kétkamrás csomagológép tovább növelte az igényt, ezért a korábbinál nagyobb kapacitású kompresszor is a beruházás része volt. A levegő megfelelő előkészítéséhez hűtveszárító berendezés beszerzésére került sor.

A Társaság a pályázatot az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap „Technológia beszerzés (Mezőgazdasági termékek értéknövelése)” jogcímen nyújtotta be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

A projekt teljes költsége meghaladta a 35 millió forintot, az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás összege pedig a 8,85 millió forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.