Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. December 03. 18:57, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Karácsonyi fények a Tupperware Főzőklubban!

Karácsonyi fények a Tupperware Főzőklubban!

Ma (december 3-án) már a karácsonyi ünnepvárás jegyében tartották soron következő foglalkozásukat a Tupperware Főzőklub tagjai. A sok szorgos kéz által, nagyon sok finom és egészséges étel került terítékre.

Ma (december 3-án) már a karácsonyi ünnepvárás jegyében tartották soron következő foglalkozásukat a Tupperware Főzőklub tagjai. A sok szorgos kéz által, nagyon sok finom és egészséges étel került terítékre.

A menü már tükrözte az év legszebb ünnepének fennkölt hangulatát. Azt hiszem senkinek nem mondok újdonságot azzal, hogy a klubtagok legfőbb törekvése: az étel ne csak finom, egészséges, mutatós vendégváró falat legyen, hanem az elkészítésében a gyorsaság és könnyedség is domináljon. Persze mindemellett az is lényeges szempont, hogy az alapanyagok bárki által elérhetőek, beszerezhetők legyenek.

Mindenki azt szeretné, hogy Karácsony estéjén az ünnepi ételek asztalra kerüléséhez ne kelljen akkora áldozatot hoznia a ház asszonyának, hogy egész nap a konyhában robotol.
A Tupperware edények és eszközök pedig ideális segítőtársai minden konyhatündérnek és kevésbé konyhaművésznek is. Egy-egy ilyen főzőklub alkalmával pedig nagyon sokat tanulhatunk az előbb említett eszközök használatával kapcsolatban. Recepteket cserélhetünk és meg is kóstolhatjuk az elkészült remekműveket.

Ma az alábbi ételek kerültek az asztalra:
- Előétel: tojáspástétom
- Aszalt szilvás pulykamell fetasajttal töltve, sajtmártással – köretként párolt zöldség
- Párolt debreceni bacon köpenybe csavarva + lilakáposzta
- Oroszkrém desszert
- Csemegének pedig püspökkenyér

Valódi karácsonyi csemege a püspökkenyér, ami mutatós és könnyen elkészíthető. Az alábbiakban megosztjuk Önökkel receptjét. Próbálják ki! Garantált a siker!

Püspökkenyér:
Hozzávalók: 4 egész tojás (kb. 2-3 evőkanál víz), csipet só, 10 dkg cukor, 20 dkg liszt, fél sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, kb. 30. dkg. finomság ízesítőnek (dió aprítva, picit megpirítva attól finomabb, mazsola, aprított csoki, aszalt gyümölcsök szintén aprítva, ha van narancshéj vagy citromhéj reszelve, vagy aprítva).

Elkészítés:
Amikor elkezded összeállítani a tésztát a sütőt is begyújthatod és a formákat kikenheted, lisztezheted (vagy sütőpapírral béleld).
A tojások fehérjét különválasztjuk és felverjük habbá, félretesszük.
A sárgáját cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük, ha sűrű, mehet hozzá a víz, attól lazább lesz a tészta (a víz kihagyható, de nekem vízzel jobban bejön a tészta állaga).
A cukros tojáshoz apránként hozzákeverjük a lisztet, amibe elkevertük a sütőport…eddig mehet mixerrel, innentől kézi keverés szükséges.
A tésztához előbb a kemény habot keverjük hozzá óvatosan, majd a finomságkeveréket apránként.
Akkor jó, ha sűrű de még önthető. Elvileg két formába fog elférni. Amikor kiöntötted mehet a sütőbe, ami kb. 180 fokos.
A sütési idő 40 perc esetleg 45, tésztapróba egy fapálcával.
Szép arany barnának kell lennie. Amikor kihűl, vékony szeletekre vágva hagyni kell szikkadni (ha sikerül, ugyanis nálunk még mielőtt ez bekövetkezne, általában elfogy).
A nyári változatba az aszalt gyümölcsök helyett idénygyümölcsöt szoktam tenni, kevés csokival és dióval is nagyon fini. Jó sütkérezést és jó étvágyat!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok