Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. December 07. 21:05, vasárnap | Helyi
Forrás: Gulyás Sándor

Jó hazánk megítélése Németországban

Jó hazánk megítélése Németországban

Szentmisével kezdődött december 5-én az Ótemplomi Esték. Az egyházi szertartást követően Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke Hans Kaiser, Türingia tartomány volt miniszterével beszélgetett.

Térségünk országgyűlési képviselője arra volt kíváncsi, hogy a milyen hazánk megítélése Németországban, személy szerint miért kötődik Magyarországhoz a német politikus.

Hans Kaiser bevezetőjében a magyar - német történelem kapcsolódási pontjairól beszélt. Elismeréssel szólt nemzetünk nagy történelmi „teljesítményeiről”. Felidézte egyebek között Magyarország szerepét a berlini fal leomlásában és a határnyitásban. Elmondta, kedveli a magyar kultúrát és a történelmet. Rendkívül érdekesnek tartja hazánkat, és szeret itt élni.

Hans Kaiser kifejtette, nagyon nagy tisztelettel adózik Magyarország utóbbi években nyújtott teljesítményének. Külön kiemelte munkaerőpiac terén elért eredményeket, a gazdasági növekedés mértékét. Mint mondta, a három százalék európai vonatkozásban a legjobbak közé sorolható. Példaként hozta fel Németországot, ahol ez a mutató alig haladja meg az egy százalékot.

A mesterségesen gerjesztett negatív médiakampány ellenére jó hazánk megítélése Németországban. A magyar alaptörvényt és a sajtó szabályzását jónak, az európai értékeknek megfelelőnek tartja, hisz összhangban van az európai jogokkal – hangsúlyozta a német politikus.

Fotó: Szász András

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.