Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. December 10. 10:45, szerda | Helyi
Forrás: -szerk.-

Hatvankét polgárőr vigyázta biztonságunkat az idei évben

Hatvankét polgárőr vigyázta biztonságunkat az idei évben

Közel hatezer órát töltöttek szolgálatban az idei esztendőben a Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület tagjai.

A közterületen élők biztonságának megőrzése és a betöréses lopások megelőzés érdekében a gazdakörök és a Selymesért Egyesület közreműködésével pedig új külterületi csoport alakult.

Nagyon sokat tettek idén is a lakosság biztonságérzetének javításért a kiskunfélegyházi polgárőrök, biztosítva a városi rendezvényeket, bűnmegelőzési feladatokat láttak el a szakhatóságokkal együttműködve. Éjszaki és nappali őrzővédő akciókban vettek részt. Kiemelt feladatként kezelték a gyermek- és ifjúságvédelmi, környezetvédelmi feladatok ellátását, a kül- és belterületi figyelőszolgálat erősítését, valamint a „Tisztelet az éveknek – Biztonságot az Időseknek” programot. Tovább erősítették a kapcsolatot a rendőrséggel, a mezőőrséggel, a katasztrófavédelemmel, a közterület felügyelettel, a postával, a városi civil- és sportegyesületekkel, cégekkel. Felvilágosító munkát végeztek az idős és egyedülálló emberek között a zseblopások megakadályozása érdekében a piacon, a vásárok idején. A polgárőrség működéséhez a város egymillió forinttal járult hozzá – számolt be a Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület idei évben elvégzett munkájáról Marcényi Csaba elnök a szervezet évzáró közgyűlésén, melynek kertében osztották ki a legkiválóbbaknak járó elismeréseket is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.