Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Július 02. 18:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

A hab alatt lelke van: KÉZMŰVES SÖR

A hab alatt lelke van: KÉZMŰVES SÖR

Első alkalommal kerül megrendezésre városunkban Sörfesztivál, mely a Kiskun Múzeum, a Rocktár és a Sorsocskák Alapítvány összefogásából valósul meg.

Első alkalommal kerül megrendezésre városunkban Sörfesztivál, mely a Kiskun Múzeum, a Rocktár és a Sorsocskák Alapítvány összefogásából valósul meg.

Az I. Félegyházi Jótékonysági Sörfesztivál 2015. július 25-én (szombaton) kerül megrendezésre a Kiskun Múzeum udvarán. A rendezvény különlegessége, hogy családbarát alapokra építve nem csak a sör és a sörfőzéssel kapcsolatos elemek a főszereplők, hanem helyet kapnak a kézműves ételek és kézműves zenék is. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum jóvoltából pedig érdekes kiállítást tekinthetnek meg az a fesztivál keretei között, mely a sörözés kultúrájába kalauzolja el az érdeklődőket.

Vass Lászlótól, a Kiskun Múzeum dolgozójától és a Széljáró Balladás együttes vezetőjétől a fesztivál zenei hátteréről kaptunk betekintést. Együttesével az est folyamán betyáros zenéket fognak előadni. Ízelítőt kapunk a jövőben megjelenő 3. lemezükről és természetesen az első és második lemezük anyagának közismert dalai is felcsendülnek a színpadon.

Mivel a rendezvény jótékonysági célzatú, így Ónodi Árpád fő szervező kihangsúlyozta, hogy próbálták mellőzni a fesztiválon az üzleti jellegű fellépőket, kizárólag félegyházi művészek és azon belül is a kézműves zenéket részesítették előnyben a szervezéskor.

Dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke és a Sorsocskák Alapítvány vezetője a rendezvény családias jellegéhez járul hozzá olyan formán, hogy a gyerekek számára egy mesevilágot varázsol a Kiskun Múzeum másik udvarán, ahol a malom van. A részletek még egyenlőre titkosak, de ismerve az elnök asszony alaposságát és családcentrikusságát, minden bizonnyal nem csak a gyerekeknek nyújt maradandó élményt a mesebirodalom, hanem a szülőknek is. Egy apró meglepetést azonban már előzetesként megtudhattunk. Csernik Szende székely lábbábos mesemondó fog ellátogatni a rendezvényre és tart érdekes előadást a gyermekeknek. Emellett természetesen lesznek kézműves foglalkozások és sok-sok olyan program, ami minden bizonnyal leköti a gyerekek figyelmét kortól függetlenül.

Tóth Miklós a Bader Sörfőzde főnökétől, aki egyben a fesztivál társszervezője is, megtudhattuk, hogy az ő feladata az volt a szervezéskor, hogy összegyűjtsön minél több magyar kézműves sört és olyan magyar sörfőzőket, akik hajlandóak bemutatni otthoni kulisszatitkaikat.

Munkáját siker koronázta, hiszen 6 sörfőzdének 12 kézműves csapolt söréből lehet kóstolgatni a fesztivál alatt. Kizárt dolog, hogy ne találjon valaki ízlésének megfelelőt a habos nedűk között, hiszen a különböző alkoholtartalom mellett ízesített sörök is akadnak a kortyolni valók között.

A fesztivál programja:
16:00 Coleen talpalávaló ír kocsmazene
17:00 Kézműves sörök versenye
18:00 Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar
19:30 A 2015-ös Rocktábor ifjú tehetségei
20:30 Széljáró Balladás talpalávaló betyárzene
22:30 Kártékony Blues Félegyháza bugyrából

A fesztiválra gyermekeknek ingyenes a belépés, a felnőtteknek 500,-Ft, melyet a Kiskun Múzeum Baráti Körének ajánlanak fel a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.