Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Blog | Csak kreatívan

2013. Július 19. 12:54, péntek

Retró lámpa

Retró lámpa

Egy nagyon egyszerű, de annál dekoratívabb lámpát készítünk el, ami egyedi igény szerint alakítható, illetve ajándéknak, közös élmények megörökítésének is tökéletesen megfelel.

Egy nagyon egyszerű, de annál dekoratívabb lámpát készítünk el, ami egyedi igény szerint alakítható, illetve ajándéknak, közös élmények megörökítésének is tökéletesen megfelel. Az alapja egy úgynevezett Grönö lámpa amit ikeaban, kreatív hobbyboltokban, 1500 Ft körüli áron megvásárolhatunk. Az a jó ebben a lámpában hogy a kiindulási alap mindig ugyan az, de meglehetősen sokféleképpen alakíthatjuk, dekorálhatjuk. Mi most egy retro stílusú lámpát készítünk el.

Kellékek:

Grönö lámpa
Szalvétaragasztó
Régi fotó negatívumok
Egy ecset a festék felkenéséhez

Az elkészítése pillanatokon belül megvan. A negatívumokat vágjuk méretre, majd a lámpa felületét kenjük le szalvétaragasztóval. Próbáljuk egyenletesen felkenni, nehogy recés legyen a végeredmény.

Ha ez megvan, óvatosan illesszük rá a negatívumokat, majd miután megszáradt a ragasztó (ez kb. 20-30 perc), a filmcsíkokat kívülről is kenjük át a szalvétaragasztóval.

Várjunk vele kicsit hogy megszáradjon és már kész is az egyedi retro lámpánk.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. Február 20. 13:08, csütörtök | Csak kreatívan

Függő virágtartó

Ha szereted a virágokat és a növényeket, de már nincs elég hely a lakásban, akkor ezt a függő virágtartót neked találták ki! Egyszerűen helyet spórolhatunk és mellette praktikus és mutatós!

2014. Január 30. 16:36, csütörtök | Csak kreatívan

Egyedi gyertyák egyszerűen

Nem csak hasznos, de varázslatos fénye csodás hangulatot teremthet a szobánkban, egy stresszes nap után nyugalmat kölcsönöz és romantikus érzésekkel tölt meg minket.

2014. Január 10. 14:59, péntek | Csak kreatívan

Babzsákfotel fillérekből

Ki ne vágyna az otthonába egy mókás, divatos babzsák fotelre? Nem csak a gyerekek fogják imádni, hanem mi felnőttek is, hiszen akárhogy forgatjuk kényelmes lesz.