Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | Csak kreatívan

2014. Február 20. 13:08, csütörtök

Függő virágtartó

Függő virágtartó

Ha szereted a virágokat és a növényeket, de már nincs elég hely a lakásban, akkor ezt a függő virágtartót neked találták ki! Egyszerűen helyet spórolhatunk és mellette praktikus és mutatós!

Ha szereted a virágokat és a növényeket, de már nincs elég hely a lakásban, akkor ezt a függő virágtartót neked találták ki! Egyszerűen helyet spórolhatunk és mellette praktikus és mutatós!

Kellékek:

Szélesebb deszka
Kötél
Festék
Ecset
Fúró
Egyforma méretű cserepek
Fűrész
Toll/ceruza

Fektesd a deszkát a földre, helyezd rá a virágcserepet, majd rajzold körbe. Ezt a lépést annyiszor kell megcsinálnunk ahány cserepünk van, hiszen majd ezek a deszkák fogják megtartani a cserepeket. A deszkából négyzet alakú darabokat vágunk, természetesen ebből is annyit amennyi virágot szeretnék felfüggeszteni a függő virágtartónkra.

Következő lépésként fél centiméterrel kisebb körívet rajzolj bele a körbe, majd a belső kör mentén vágd körbe. Így a bele helyezett cserép pereme felfekszik a deszkába vágott lyuk szélére, ezáltal nem fog átcsúszni rajta.

A deszkák sarkaitól számítva egy-egy centiméterre fúrj egy-egy kis lyukat mind a négy sarokba. Lehetőleg akkorát amekkora a kötél átmérője. Itt fogjuk átdugni a kötelet, ami majd tartja a deszkákat. Ezt a lépést az összes négyzet alakú deszkánkkal végezzük el.
Ízlés szerint keverjük ki a festéket egy edénybe, majd mártsuk bele a kötelünket. Hagyjuk pár perce benne, hogy rendesen be tudja inni a szövet a festéket, majd akasszuk fel száradni.

Tipp: Célszerű egy papír vagy fóliadarabot tenni a száradó kötél alá, hogy felfogja a lecsepegő festéket.

Helyezd bele a cserepet a deszkából készített tartóba és mérd le mekkora a növényed. Ezt azért érdemes megcsinálni, mert így megtudhatjuk, milyen magasra kerüljön a következő virágtartó „polc”. Fontos hogy kalkuláld bele azt is, hogy nőhet a virág! A kötél hosszát mindig a legmagasabb virághoz igazítsuk, nehogy kárt tegyünk a növényben azzal, hogy a fölső cserép rálóg.
Ezt követően a négy egyforma darabra vágott kötelünket egyesével húzzuk az egyik deszkán és mindegyik végére kössünk 1-1 csomót. Amin ezzel megvagyunk, mérjük rá a kötelekre a virágunk magasságát pár centi ráhagyással, hogy teret hagyjunk a növésnek, majd mind a 4 kötélre kössünk csomót. Ezek a csomók fogják megtartani a következő „polcot”. Ezt annyiszor ismételjük ahány polcunk lesz, majd a négy kötelet kössük össze és már készen is vagyunk.

Tehetünk bele különböző színű formájú virágokat, de használható konyhakerti növények tárolására is.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. Január 30. 16:36, csütörtök | Csak kreatívan

Egyedi gyertyák egyszerűen

Nem csak hasznos, de varázslatos fénye csodás hangulatot teremthet a szobánkban, egy stresszes nap után nyugalmat kölcsönöz és romantikus érzésekkel tölt meg minket.

2014. Január 10. 14:59, péntek | Csak kreatívan

Babzsákfotel fillérekből

Ki ne vágyna az otthonába egy mókás, divatos babzsák fotelre? Nem csak a gyerekek fogják imádni, hanem mi felnőttek is, hiszen akárhogy forgatjuk kényelmes lesz.

2013. December 20. 16:02, péntek | Csak kreatívan

Világító falikép 3D-ben

Tél van, ilyenkor sokkal rövidebbek a nappalok, gyorsabban sötétedik, így nincs is annál szebb látvány, mint amikor hangulatvilágításban pompázik a szobánk.