Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Blog | Csak kreatívan

2013. Május 21. 14:17, kedd

Palackból pohár

Palackból pohár

Ha van egy kis időnk, a kedvenc sörös vagy alkoholos üvegünkből egyedi poharakat készíthetünk, ami nem csak hogy ingyen van, de újrahasznosított és még mutatós is!

A mai ötletünk nem csak hogy hasznos, de mutatós is, pláne ha meg vagyunk áldva otthon egy söröző férjjel vagy baráttal. Nálunk mindig probléma hogy nincs otthon pohár, állandóan eltörik, vagy ha vendégek jönnek, sosincs, annyi egyforma amennyi kellene. Nos ha van egy kis időnk, a kedvenc sörös vagy alkoholos üvegünkből egyedi poharakat készíthetünk!

Kellékek:

Gyufa, vagy öngyújtó
Egy tál jéghideg víz
Egy üres üveg
Pamut madzag
Acetonos körömlakklemosó
Csiszolópapír (smirglipapír)

Első lépésként kössük körbe az üvegünket a pamut madzaggal ott ahol szeretnénk, hogy a poharunk szája legyen. Tekerjük át többször (kb. 5x 6x) a madzagunkat, hogy biztos, ami biztos le ne csússzon róla.

Ezután a felkötözött madzagot óvatosan vegyük le róla, és az acetonos körömlakklemosóba jól áztassuk át.

Ha ez a lépés is megvan, az átáztatott madzagot húzzuk vissza az üvegünkre oda, ahol szeretnénk, hogy kettéváljon. Ilyenkor érdemes megnézni, hogy vízszintes-e a madzag, mert ha nem, akkor ferde lesz majd a poharunk szája. Ezt a legkönnyebben úgy oldhatjuk meg, hogy vízszintes felületre rakjuk az üveget, megtöltjük vízzel addig, ahova a poharunk száját terveztük, majd a vízszinthez igazítjuk az acetonos madzagot. Ezután öntsük ki a vizet az üvegből.

Ha ezzel megvagyunk, akkor a jön a mutatvány legforróbb része, mert ezt az acetonos madzagot meg kell gyújtanunk gyufával vagy öngyújtóval. Nem kell megijedni, ha lángra kap, hiszen csak a madzag fölött fog égni, de lehet, hogy fel fog melegedni az üveg, érdemes kesztyűben vagy fogóval fogni nehogy megégessük magunkat.

Nem kell sokáig égetni, körülbelül fél perc, 1 percig. Ha szabadban vagyunk, egyszerűen ráöntjük a hidegvizet, ha pedig bent, akkor a mosdókagylóba beledugjuk az üveg fejét, ami magától le fog esni.Ha ezzel is kész vagyunk, már csak az maradt hátra hogy az üvegünk tetejét kicsit lecsiszoljuk a smirglivel, nehogy elvágja a szánkat mikor iszunk belőle.

Nem csak hogy ingyen van, de újrahasznosított és még mutatós is!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. Február 20. 13:08, csütörtök | Csak kreatívan

Függő virágtartó

Ha szereted a virágokat és a növényeket, de már nincs elég hely a lakásban, akkor ezt a függő virágtartót neked találták ki! Egyszerűen helyet spórolhatunk és mellette praktikus és mutatós!

2014. Január 30. 16:36, csütörtök | Csak kreatívan

Egyedi gyertyák egyszerűen

Nem csak hasznos, de varázslatos fénye csodás hangulatot teremthet a szobánkban, egy stresszes nap után nyugalmat kölcsönöz és romantikus érzésekkel tölt meg minket.

2014. Január 10. 14:59, péntek | Csak kreatívan

Babzsákfotel fillérekből

Ki ne vágyna az otthonába egy mókás, divatos babzsák fotelre? Nem csak a gyerekek fogják imádni, hanem mi felnőttek is, hiszen akárhogy forgatjuk kényelmes lesz.