Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Blog | Csak kreatívan

2013. Június 24. 14:40, hétfő

Hatékony légyfogó egyszerűen

Hatékony légyfogó egyszerűen

A nyári melegnek egy nem is kicsit kellemetlen velejárója az idegesítő rovarok hada. Ez ellen egy légyfogót készítünk el, amit garantáltan imádni fognak a legyek, és mi is, hogy nem körülöttünk zizegnek.

Nincs annál idegesítőbb, amikor kint napozna az ember fia vagy lánya, vagy csak egyszerűen meginna egy sört a nyári forróságban, de mindenhol szúnyogok, legyek és egyéb rovarok nyüzsögnek. Hiába csapkodunk, mocorgunk, mindig akad még egy, ami megzavarja a pihenésünket. Erre a problémára egy légyfogót készítünk el, amit garantáltan imádni fognak a legyek, és mi is, hogy nem körülöttünk zizegnek.

Kellékek:

Szigetelőszalag
Szörp, hígítva kevés vízzel, vagy tömény cukros víz
2 literes műanyag flakon
Olló

Vegyünk a kezünkbe egy két literes üdítős palackot és a felső harmadánál vágjuk ketté. Utána fejjel lefelé rakjuk vissza a palack levágott részét az aljába.

Ha ezzel kész vagyunk a szigetelés miatt érdemes körbe szigetelő szalagozni a palackunkat a csatlakozásánál, de ha úgy látjuk, h elég jól illeszkedik ez a lépés ki is maradhat.
Töltsünk az üvegbe valami édes cukros üdítőitalt, szörpöt vagy cukros vizet és ezzel készen is áll az ideális légyfogónk. Mivel nagyon gyorsan meg fog telni a csapdánk, érdemes pár naponta kiüríteni, illetve feltölteni szörppel. Elhelyezhetjük a földre, de ha csinálunk neki akasztót, akár fára, falra, lámpa mellé is felakaszthatjuk.

A csapdát nem csak a ház körül alkalmazhatjuk, de kis kertészetek számára is ideális, hiszen szinte minden rovar érdeklődését fel fogja kelteni az édes csali. Számolnunk kell azonban azzal is, hogy a virágok porzásában elengedhetetlen szerepet játszó méhecskék számára is akaratlanul csapdát állítunk.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. Február 20. 13:08, csütörtök | Csak kreatívan

Függő virágtartó

Ha szereted a virágokat és a növényeket, de már nincs elég hely a lakásban, akkor ezt a függő virágtartót neked találták ki! Egyszerűen helyet spórolhatunk és mellette praktikus és mutatós!

2014. Január 30. 16:36, csütörtök | Csak kreatívan

Egyedi gyertyák egyszerűen

Nem csak hasznos, de varázslatos fénye csodás hangulatot teremthet a szobánkban, egy stresszes nap után nyugalmat kölcsönöz és romantikus érzésekkel tölt meg minket.

2014. Január 10. 14:59, péntek | Csak kreatívan

Babzsákfotel fillérekből

Ki ne vágyna az otthonába egy mókás, divatos babzsák fotelre? Nem csak a gyerekek fogják imádni, hanem mi felnőttek is, hiszen akárhogy forgatjuk kényelmes lesz.