Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Január 06. 18:47, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Zengtek a dalok Vízkereszt napján

Zengtek a dalok Vízkereszt napján

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete ma (január 6-án) Vízkereszt ünnepének alkalmából kórushangversenyt tartott a Szent István Templomban.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete ma (január 6-án) Vízkereszt ünnepének alkalmából kórushangversenyt tartott a Szent István Templomban.

Az ünnepi műsort Hajagos Gyula plébános úr nyitotta meg szívmelengető beszédével, mellyel közelebb hozta a latin nyelven elénekelt dalokat is a hallgatósághoz. Hiszen igazán csak az tudja élvezni az énekek csodálatos hangzatát, aki nem csak a fülével hallgatja, hanem engedi szétáradni a szívében is a dallamok által keltett érzéseket.

A fellépő kórusok sorát a Batthyány Iskola Kicsinyek Kórusa kezdte meg, vezényelt Nagyné Mészáros Erika. Őket követte a Batthyány Iskola nagy kórusa Molnár Elvira vezényletével.

Ezután következett a Cantati Giovanni Kamarakórus Kis-Fekete Vilmos vezényletével, majd a Szent István Kórus Fazekas Tamás vezényletével.

Az utolsó, összevont éneket, melyet minden fellépő kórus együttesen adott elő, a Palestrina Kamarakórus Szatmári Imre vezetésével és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa előzte meg Szatmári Imre vezetésével.

Zongorán közreműködtek Sejben Ilona és Bolla Julianna, orgonán pedig Fazekas Tamás és Szatmári Imre kíséte a kórusokat.

A tapsvihart és a megjelentek lelkes arcát látva senki nem bánta meg, hogy ellátogatott a hideg téli délutánon a Szent István templomba. Megcsodálhattuk a kórusok fantasztikus előadását és átadhattuk magunkat a karácsonyi ünnepkör zárásaként megrendezett vízkereszti kórushangverseny szívet megérintő hangzatának.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit