Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2015. Január 11. 15:00, vasárnap | Életmód
Forrás: - szerk. -

Zeneterápia

Zeneterápia

A zeneterápia jótékony hatásait mindenki megtapasztalta már, még ha nem is figyelt fel erre tudatosan. A zene a személyiség önfejlesztő mechanizmusát kelti életre, s ezen túl fontos és hasznos kiegészítője a gyógyításnak

A zeneterápia jótékony hatásait mindenki megtapasztalta már, még ha nem is figyelt fel erre tudatosan. A zene a személyiség önfejlesztő mechanizmusát kelti életre, s ezen túl fontos és hasznos kiegészítője a gyógyításnak, a gyógyulásnak és a megelőzésnek. Elősegíti az ellazulásunkat, és egyedülálló stresszoldó hatással is bír. A zeneterápiának három formája van.
- Az első a pszichoanalitikusan orientált zeneterápia, melyet képzett zeneterapeuták végeznek egyénileg vagy csoportosan.
- A másik típusa az aktív zenélés, ahol magával a zenéléssel gyógyulhatunk, jobb lehet tőle a hangulatunk, felerősödhet az életkedvünk. Ez elősegíti az önkifejezésünket, fejleszti a kreatív képességünket, és hozzájárul ahhoz, hogy fel tudjuk dolgozni a tudatalattinkban nyugvó negatív dolgokat.
- Harmadik típusa a passzív zenehallgatás, melynek szintén igazoltan jótékony hatása van testre és lélekre egyaránt. Kutatók azt is kimutatták, hogy hatékony segédeszköze a tanulásnak is. Ennek köszönhetően ma már a nyugati orvostudomány is elismeri ezt az ősrégi gyógyító módszert.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 08:14, szombat | Életmód

Nyolcezer fát ültetnek el idén ősszel az Országos Településfásítási Programban

Elkezdődött az Országos Településfásítási Program őszi ültetési időszaka, amelynek során az ország 345 településén nyolcezer fát ültetnek el - jelentette be Nagy István agrárminiszter

2023. Szeptember 22. 11:00, péntek | Életmód

Oroszlánkölyköt találtak Szabadka közelében

Néhány hónapos oroszlánkölyköt találtak csütörtökön egy Szabadkához közeli autóúton - közölte a szabadkai Pannon RTV.

2023. Szeptember 21. 13:00, csütörtök | Életmód

Kutyakölyköt mentettek meg a pénzügyőrök

A biztos haláltól mentettek meg munkatársaink egy alig két hónapos kölyökkutyát Hajdú-Bihar Vármegyében. A lakott területtől több kilométerre hagyhatták sorsára egy út menti árokban, mielőtt megtalálták.