Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Január 11. 15:00, vasárnap | Életmód
Forrás: - szerk. -

Zeneterápia

Zeneterápia

A zeneterápia jótékony hatásait mindenki megtapasztalta már, még ha nem is figyelt fel erre tudatosan. A zene a személyiség önfejlesztő mechanizmusát kelti életre, s ezen túl fontos és hasznos kiegészítője a gyógyításnak

A zeneterápia jótékony hatásait mindenki megtapasztalta már, még ha nem is figyelt fel erre tudatosan. A zene a személyiség önfejlesztő mechanizmusát kelti életre, s ezen túl fontos és hasznos kiegészítője a gyógyításnak, a gyógyulásnak és a megelőzésnek. Elősegíti az ellazulásunkat, és egyedülálló stresszoldó hatással is bír. A zeneterápiának három formája van.
- Az első a pszichoanalitikusan orientált zeneterápia, melyet képzett zeneterapeuták végeznek egyénileg vagy csoportosan.
- A másik típusa az aktív zenélés, ahol magával a zenéléssel gyógyulhatunk, jobb lehet tőle a hangulatunk, felerősödhet az életkedvünk. Ez elősegíti az önkifejezésünket, fejleszti a kreatív képességünket, és hozzájárul ahhoz, hogy fel tudjuk dolgozni a tudatalattinkban nyugvó negatív dolgokat.
- Harmadik típusa a passzív zenehallgatás, melynek szintén igazoltan jótékony hatása van testre és lélekre egyaránt. Kutatók azt is kimutatták, hogy hatékony segédeszköze a tanulásnak is. Ennek köszönhetően ma már a nyugati orvostudomány is elismeri ezt az ősrégi gyógyító módszert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).