Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2015. Január 11. 15:00, vasárnap | Életmód
Forrás: - szerk. -

Zeneterápia

Zeneterápia

A zeneterápia jótékony hatásait mindenki megtapasztalta már, még ha nem is figyelt fel erre tudatosan. A zene a személyiség önfejlesztő mechanizmusát kelti életre, s ezen túl fontos és hasznos kiegészítője a gyógyításnak

A zeneterápia jótékony hatásait mindenki megtapasztalta már, még ha nem is figyelt fel erre tudatosan. A zene a személyiség önfejlesztő mechanizmusát kelti életre, s ezen túl fontos és hasznos kiegészítője a gyógyításnak, a gyógyulásnak és a megelőzésnek. Elősegíti az ellazulásunkat, és egyedülálló stresszoldó hatással is bír. A zeneterápiának három formája van.
- Az első a pszichoanalitikusan orientált zeneterápia, melyet képzett zeneterapeuták végeznek egyénileg vagy csoportosan.
- A másik típusa az aktív zenélés, ahol magával a zenéléssel gyógyulhatunk, jobb lehet tőle a hangulatunk, felerősödhet az életkedvünk. Ez elősegíti az önkifejezésünket, fejleszti a kreatív képességünket, és hozzájárul ahhoz, hogy fel tudjuk dolgozni a tudatalattinkban nyugvó negatív dolgokat.
- Harmadik típusa a passzív zenehallgatás, melynek szintén igazoltan jótékony hatása van testre és lélekre egyaránt. Kutatók azt is kimutatták, hogy hatékony segédeszköze a tanulásnak is. Ennek köszönhetően ma már a nyugati orvostudomány is elismeri ezt az ősrégi gyógyító módszert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 10:29, vasárnap | Életmód

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett a Veszprémben rendezett MOZ.GO filmfesztiválon.

2024. Június 16. 10:24, vasárnap | Életmód

Már több mint 650 ezren regisztráltak a Gondosóra programra

A Gondosóra programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti honfitársunk gondosóra-felhasználó - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán.

2024. Június 15. 11:01, szombat | Életmód

Európai vadmacskák születtek a Szegedi Vadasparkban

Három európai vadmacska (Felis silvestris silvestris) született a Szegedi Vadasparkban, a kölyköket már a látogatók is megfigyelhetik - közölte az állatkert szombaton közösségi oldalán.

2024. Június 14. 07:25, péntek | Életmód

Szabad szemmel is látható lesz vasárnap a Hold és a Spica csillag együttállása

Vasárnap este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni a koraesti égen - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-vel.