Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Április 02. 14:27, csütörtök | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Vérszívó-mentesítik a Parkerdőt

Vérszívó-mentesítik a Parkerdőt

Április 1-én megtörtént az első preventív védekezés a vérszívó rovarok ellen a Parkerdőben, ami a kullancsok populációját is csökkenti.

A városi parkerdő és a Félegyházához tartozó véderdő közfoglalkoztatás keretében újult meg a március 9-től október 31-ig bezáruló intervallumban. A 12,8 millió forint támogatás a programban résztvevő 15 fő foglalkoztatását és a munkavégzéshez szükséges eszközök beszerzését tette lehetővé ez időtartam alatt.

A kullancsveszély miatt eltávolították már az aljnövényzetet és az Erdészeti Felügyelőséggel egyeztetve kivágták az évek során kiszáradt fákat, ami természetesen hasznoításra fog kerülni a szociálisan rászorultaknál.

Most, hogy a vérszívók elleni első preventív védekezés is megtörtént, végre szép környezetben adhat otthont a majálisnak és különböző rendezvényeknek a városi parkerdő. A május elsejei rendezvény után pedig motoros találkozó és fogathatjó bemutatók lehetőségével is kecsegtet a megújult környezet. Arról nem is beszélve, hogy a családok hétvégi programjának része lehet, hogy végigjárják az ösvényeket és eltöltenek egy-egy kellemes napot a természetben. Ráadásul még messzire sem kell utazniuk. Az ösvények járhatóvá tételével és a tisztások kitisztításával, rendezésével pedig a sportolók és piknikezők is megtalálhatják számításukat. A későbbiek folyamán pedig tanösvények kialakítására kerülhet sor, amellyel a félegyházi iskolák természettudományos tárgyainak oktatása könnyebbé válik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.