Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Március 23. 14:38, hétfő | Helyi
Forrás: ugyvedvilag.hu

Vasárnapi nyitvatartási engedély

Vasárnapi nyitvatartási engedély

Egy új kormányrendelet részletesen szabályozza a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzési tilalomtól eltérő nyitva tartás engedélyezésének feltételeit.

Egy új kormányrendelet részletesen szabályozza a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzési tilalomtól eltérő nyitva tartás engedélyezésének feltételeit.

A 53/2015. (III. 17.) Korm. rendelet tartalmazza a nyitva tartási tilalom alóli mentesülés engedélyezésével kapcsolatos eljárás szabályait is. A joganyag szerint a mentesülési engedélyezési eljárásnak megfelelő nyitva tartást az üzlet helye szerinti település, Budapesten a kerületi önkormányzat jegyzője, a Fővárosi Önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a Fővárosi Önkormányzat főjegyzője (jegyző) engedélyezi.

Az engedély iránti kérelmet a tevékenység végzésének megkezdése előtt 5 nappal kell a jegyzőhöz benyújtani.

A kérelemnek tartalmaznia kell az üzlet nevét, címét, cégjegyzékszámát (egyéni vállalkozó esetén nyilvántartási számát) és a mentességi feltételeknek való megfelelésre vonatkozó nyilatkozatot.

A jegyző a kérelem benyújtásától számított 5 napon belül jelzi a jogosultság hiányát, ha a nyitva tartáshoz szükséges mentességi feltételek nem állnak fenn a kérelem vonatkozásában. Ha a jegyző 5 napon belül nem jelzi a jogosultság hiányát, akkor a tevékenység megkezdhető vagy folytatható.

A kérelmező kereskedő köteles - a módosulásra okot adó körülmény bekövetkeztétől számított 8 napon belül - bejelenteni a jegyzőnek, ha a kérelem alapjául szolgáló körülmények megváltoztak. Ha a kérelmező kereskedő már nem felel meg a mentességi feltételeknek, e módosulás bejelentését követően a tevékenység nem folytatható.

A kérelmező kereskedő köteles a kérelmet évente ismételten benyújtani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.