Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Július 24. 13:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyhzi Hírek

Városunk nagyüzemeivel ismerkednek a kínaiak

Városunk nagyüzemeivel ismerkednek a kínaiak

Hat fős delegáció érkezett július 23-án városunkba a kínai Gansu tartományban fekvő Baiyin városából Gao Ying alpolgármester vezetésével.

Hat fős delegáció érkezett július 23-án városunkba a kínai Gansu tartományban fekvő Baiyin városából Gao Ying alpolgármester vezetésével. A küldöttség ma (július 24-én) a város legnagyobb élelmiszergyártó és feldolgozó üzemeivel ismerkedik meg. A kínai vendégek délelőtt a Fornetti Kft. és az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. üzemivel ismerkedtek meg, délután pedig a Hungary Meat Kft. és az NT Élelmiszertermelő és Kereskedelmi Kft. telephelyeire látogatnak el.

Kiskunfélegyháza városa, kapcsolódva a kormányzati politikához, a Gansu tartományban lévő Baiyin városával kíván kapcsolatot kiépíteni. Ennek jegyében utazott delegáció márciusban Kínába. A küldöttség tagjai meglátogatták a bányaváros jelentősebb gyárait, üzemeit, megismerkedtek a település intézményi felépítésével. Tárgyalásokat folytattak a gazdasági és kereskedelmi lehetőségekről. A kínai település delegációjának tagjai – Gao Ying alpolgármester, Jin Yongqian, az Idegenforgalmi iroda, Jia Xiaorong, a Gazdasági Együttműködés Iroda, Wu Guorong, a Turisztikai Iroda, Li Julin, a baiyini televízió vezetői – ezen a héten keresték fel Kiskunfélegyházát. A három napos viszont látogatásideje alatt a város legnagyobb termelőüzemeivel, Félegyháza és a régió nevezetességeivel ismerkednek meg, illetve feltérképezik a gazdasági és kulturális kapcsolatok lehetőségeit.

Dr. Horváth Sándor, az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. elnök-vezérigazgatója a látogatás kapcsán elmondta, nagyon fontos a kínai kapcsolatok építése, hiszen Kína egy nagyon nagy piac Magyarországnak. Ezen belül az Integrál Zrt. számára is kiemelt jelentőséggel bírna, hogy Kínába is közvetlenül tudjon szállítani. Hong Kongon keresztül már jelen vannak a kínai piacon, de fontos lépés és kitörési pont lenne, ha üzemük közvetlenül tudná szállítani termékeinket Ázsia legnagyobb országába. Mindez lehetővé tenné, hogy növeljék a termelést, több dolgozót tudjanak foglalkoztatni, és még több termelőt kapcsoljanak be az integrációba. Amennyiben a jövő évben cégük megkapja a szállítási engedélyt Kínába, élni fognak a város meghívásával, az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. bemutatja termékeit Baiyin városának hagyományos szakkiállításán – tette hozzá Dr. Horváth Sándor.

A Gansu tartományban fekvő Baiyin 1,7 millió lakosú. Közép-Kína legerősebben fejlődő gazdasági régiójának egyik városa. E tájon haladt át a Selyemút, itt volt a keleti végpontja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.