Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. Március 31. 16:48, kedd | Helyi
Forrás: Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal

Változik az óvodai beiratkozások rendje

Változik az óvodai beiratkozások rendje

Tisztelt Szülők!

A emberi erőforrások minisztere – a kialakult járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel – a 7/2020. (III.25.) EMMI határozata alapján a 2020/22021. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg.

A 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozás rendje az alábbiak szerint történik:

1., Ha a szülő nem a lakóhely szerint kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné gyermekét beíratni, akkor erre irányuló szándékát április 17-ig kell az általa választott óvoda vezetőjének eljuttatni elektronikus úton, telefonon vagy különösen indokolt esetben személyesen. A szándéknyilatkozatban meg kell jelölni a kötelező felvételt biztosító óvoda nevét és címét is.
A szándéknyilatkozatokat az alábbi e-mail címre kell megküldeni:

  • felegyhaziwaldorf@gmail.com
  • constantinum@constantinum.hu
  • felegyhaziovi@gmail.com

A körzettel nem rendelkező óvodák a beiratkozást április 2. és 20. között tartják úgy, hogy az óvoda vezetőjéhez beérkező szülői szándéknyilatkozatok alapján – a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel – az óvoda tájékoztatja a szülőt a részére rendelkezésre álló beiratkozási időpontról. Az óvodába való felvételéről 2020. április 20-ig dönt az óvoda vezetője, melyről értesíti a szülőt.
A kötelező felvételt biztosító óvodák április 21-ig hivatalból felveszik a körzetbe tartozó azon gyermekeket, akik 2020. április 20-ig nem kértek, vagy nem nyertek felvételt a Waldorf Óvodába vagy a Constantinum Óvodába. A kötelező felvételt biztosító óvoda vezetője a felvételről értesíti a szülőt. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelési napján kerül sor.
Amennyiben az óvoda a kötelező felvételi kötelezettség teljesítését követően további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, akkor az óvoda vezetőjéhez 2020. április 17-ig eljuttatott szülői szándéknyilatkozatok alapján – a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel – tájékoztatják a szülőt részére rendelkezésre álló beiratkozási időpontról.

Beiratkozáshoz szükséges iratok:

  • a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány (a gyermek születési anyakönyvi kivonata, vagy személyi igazolványa)
  • a gyermek lakcímkártyája
  • a gyermek TAJ kártyája
  • a szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolványok (személyi igazolvány)
  • a szülő lakcímkártyája.

A fentieket összefoglalva csak azoknak a szülőknek kell a letölthető szándéknyilatkozatot kitölteni és eljuttatni a megadott email címre április 17-ig, akik a Constantinum Óvodába, a Waldorf Óvodába, vagy a Kiskunélegyházi Napköziotthonos Óvoda nem lakóhely szerinti körzetében lévő tagóvodájába szeretné gyermekét beíratni.

A többi kisgyermek lakcím nyilvántartás alapján a körzeti óvodába hivatalból beírásra kerül.

Nyilatkozat letöltése: Szándéknyilatkozat óvodai beiratkozáshoz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: