Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. November 21. 15:03, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok

Utánpótlás és generációváltás a vállalkozások világában

Utánpótlás és generációváltás a vállalkozások világában

A vállalkozói életforma népszerűsítéséről tartott konferenciát az Ipartestületek Országos Szövetsége csütörtök délelőtt.

Németh László, az IPOSZ elnöke nyitóbeszédében elmondta, hogy e tekintetben együtt dolgoznak a Hanza-Parlamenttel, amellyel a 25 éves tagság alatt már számos közös projekt valósult meg. Jelenleg pedig az új vállalkozások támogatásán és a vállalkozások átadásának kérdésén dolgoznak együtt. Az elnök ezzel kapcsolatban üdvözölte az új KKV-stratégiát, valamint az új szakképzési törvényt. Németh László emellett kiemelte, a hazánkba érkező külföldi munkavállalók továbbképzése is nagy hangsúllyal bírhat a jövőben. Ez utóbbi gondolatot húzta alá Jürgen Hogeforster is a Hanza-Parlament elnöke, aki elmondta, hogy az utánpótlás jegyében új célcsoportokat kell keresni, amely során a külföldiek mellett a nőkre és a fiatalokra is nagyobb figyelem irányulhat.

Solti Gábor, az IPOSZ oktatási igazgatója aláhúzta, hogy a felnőttképzés arányát is növelni kell. Ebben az IPOSZ is segíthet, amely immár képzési intézményként is működik. Solti Gábor elmondta, jelenleg a vállalkozások alapításával és a vállalkozások átadásával kapcsolatban szerveznek képzéseket, melyekben nagy hangsúlyt kapnak a Hanza-636Parlament által kidolgozott és már működő módszerek, melyeket a hazai viszonyokhoz adaptáltak.

A konferencia során a hallgatóság két előadáson keresztül is bepillantást nyerhetett az utódlás kérdésébe: Kovács Miklós, Kossuth-díjas kékfestő büszkén számolt be arról, hogy immár unokája Kovács Mária vezeti sikeresen műhelyét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.