Városlista
2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2020. Május 04. 11:25, hétfő | Helyi
Forrás: Csányi József

Újraindítjuk a várost

Újraindítjuk a várost

Tisztelt Félegyháziak! A mai naptól a védekezés új szakaszba lép nemcsak országban, hanem városunkban is. A helyi változásokról az alábbiakban olvashatnak:

• Május 5-én kedden újranyitjuk a piac külső, Béke téri részét (a ruha és iparcikk piacot), valamint a vásártéri zsibpiacot és csirkepiacot.

Nagyon fontos információ, hogy az eddigi tapasztalatok és a kormány felhatalmazása alapján változik a piac (és vele együtt a ruhapiac, valamint a zsibpiac) látogatási rendje. A 65 év felettiek 9-11-óra között látogathatják ezeket a helyeket, a 65 év alattiak pedig 6.00-tól-09.00 óráig valamint 11.00-től zárásig. A vásárlás során mindenkinek kötelező maszkot, vagy az orrot és szájat eltakaró ruhadarabot viselni.

• Holnaptól (május 5.) városszerte megnyitjuk a játszótereket és a szabadtéri sportpályákat.

• Az Egészségközpontban és a város teljes területén a háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok, védőnők rendelése is újraindul a következő szabályok szerint:

A háziorvosi és a házi gyermekorvosi praxisok heti 15 órában fogadhatnak időpontos betegeket, óránként maximum 4 főt. A miniszteri utasítás értelmében előzetes telefonos egyeztetés szükséges, és csak a megbeszélt időpont előtt 1-2 perccel kell megjelenni a rendelő várójában, a többi betegtől megtartva a 1,5 méteres távolságot. Az intézménybe kizárólag maszkban lehet belépni és a betegeken testhőmérséklet mérést végeznek a kollégák. Aki időpont nélkül érkezik, a portaszolgálaton keresztül kap lehetőséget időpontegyeztetésre.

A szakorvosi javaslatok, jogosítványok a vészhelyzet miatt meghosszabodnak, az adminisztratív feladatok, tehát a különböző igazolások (táppénzes igazolás, szociális ellátásokhoz szükséges igazolások, stb…) kiállítását 5 munkanap alatt kell elvégezni, az elektronikusan, postán, illetve a portán leadva juthat el a beteghez.

A háziorvosi ügyelet továbbra is a veszélyhelyzet óta bevezetett szabályok szerint működik, tehát telefonos egyeztetés (76/403-104) szükséges.

• A kormány döntése értelmében mától megnyithatnak a teraszok és kerthelyiségek. Szeptember 1-ig az újranyitott kerthelyiségek és teraszok után nem kell közterület-használati díjat fizetni.

• A belvárosi parkolókban az első két órán túl is ingyenes marad a parkolás.

• Az önkormányzati fenntartású kulturális intézmények továbbra is zárva tartanak.

• A városi strand előreláthatólag május 29-én péntektől lesz látogatható. A kormányrendelet értelmében az uszoda nem nyitható meg.

• A Polgármesteri Hivatal ügyfélforgalmában marad az eddigi szabályozás, azaz személyes ügyfélfogadásra csak telefonon egyeztetett időpontban van lehetőség.

• Kiskunfélegyházát is kijelölték az országos reprezentatív szűrőprogram helyszínéül, így pénteken és szombaton összesen 60 félegyházi tesztelését végzik el a Szegedi Tudományegyetem szakemberei a Városi Sportcsarnokban.

• Központi szabályozás, hogy az üzletetek időkorlátozás nélkül nyitva tarthatnak. A 65 év felettiekre vonatkozó szabályok nem változtak, tehát élelmiszerüzletben, drogériában, gyógyszertárban, és gyógyászati segéseszköz üzletben 9-12 óráig vásárolhatnak.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!

Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 16. 11:30, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 2. vasárnap – 2022. január 16.

2022. Január 16. 10:00, vasárnap | Helyi

A befagyott váll szindróma

A malomkörzés már régen nem menne önnek sem, sőt lassan már a kezét felemelni is egyre nehezebb?

2022. Január 16. 08:00, vasárnap | Helyi

Szálló por - továbbra is többfelé magas a légszennyezettség

Továbbra is többfelé magas a légszennyezettség szintje a szálló por miatt.

2022. Január 14. 12:17, péntek | Helyi

Él-e még a lehetőséggel, hogy a házát megszenteljék?

Dr. Ónodi Izabella képviselő asszony nyilatkozott a megyei hírportálnak e kérdéssel kapcsolatban.