Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Május 04. 11:25, hétfő | Helyi
Forrás: Csányi József

Újraindítjuk a várost

Újraindítjuk a várost

Tisztelt Félegyháziak! A mai naptól a védekezés új szakaszba lép nemcsak országban, hanem városunkban is. A helyi változásokról az alábbiakban olvashatnak:

• Május 5-én kedden újranyitjuk a piac külső, Béke téri részét (a ruha és iparcikk piacot), valamint a vásártéri zsibpiacot és csirkepiacot.

Nagyon fontos információ, hogy az eddigi tapasztalatok és a kormány felhatalmazása alapján változik a piac (és vele együtt a ruhapiac, valamint a zsibpiac) látogatási rendje. A 65 év felettiek 9-11-óra között látogathatják ezeket a helyeket, a 65 év alattiak pedig 6.00-tól-09.00 óráig valamint 11.00-től zárásig. A vásárlás során mindenkinek kötelező maszkot, vagy az orrot és szájat eltakaró ruhadarabot viselni.

• Holnaptól (május 5.) városszerte megnyitjuk a játszótereket és a szabadtéri sportpályákat.

• Az Egészségközpontban és a város teljes területén a háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok, védőnők rendelése is újraindul a következő szabályok szerint:

A háziorvosi és a házi gyermekorvosi praxisok heti 15 órában fogadhatnak időpontos betegeket, óránként maximum 4 főt. A miniszteri utasítás értelmében előzetes telefonos egyeztetés szükséges, és csak a megbeszélt időpont előtt 1-2 perccel kell megjelenni a rendelő várójában, a többi betegtől megtartva a 1,5 méteres távolságot. Az intézménybe kizárólag maszkban lehet belépni és a betegeken testhőmérséklet mérést végeznek a kollégák. Aki időpont nélkül érkezik, a portaszolgálaton keresztül kap lehetőséget időpontegyeztetésre.

A szakorvosi javaslatok, jogosítványok a vészhelyzet miatt meghosszabodnak, az adminisztratív feladatok, tehát a különböző igazolások (táppénzes igazolás, szociális ellátásokhoz szükséges igazolások, stb…) kiállítását 5 munkanap alatt kell elvégezni, az elektronikusan, postán, illetve a portán leadva juthat el a beteghez.

A háziorvosi ügyelet továbbra is a veszélyhelyzet óta bevezetett szabályok szerint működik, tehát telefonos egyeztetés (76/403-104) szükséges.

• A kormány döntése értelmében mától megnyithatnak a teraszok és kerthelyiségek. Szeptember 1-ig az újranyitott kerthelyiségek és teraszok után nem kell közterület-használati díjat fizetni.

• A belvárosi parkolókban az első két órán túl is ingyenes marad a parkolás.

• Az önkormányzati fenntartású kulturális intézmények továbbra is zárva tartanak.

• A városi strand előreláthatólag május 29-én péntektől lesz látogatható. A kormányrendelet értelmében az uszoda nem nyitható meg.

• A Polgármesteri Hivatal ügyfélforgalmában marad az eddigi szabályozás, azaz személyes ügyfélfogadásra csak telefonon egyeztetett időpontban van lehetőség.

• Kiskunfélegyházát is kijelölték az országos reprezentatív szűrőprogram helyszínéül, így pénteken és szombaton összesen 60 félegyházi tesztelését végzik el a Szegedi Tudományegyetem szakemberei a Városi Sportcsarnokban.

• Központi szabályozás, hogy az üzletetek időkorlátozás nélkül nyitva tarthatnak. A 65 év felettiekre vonatkozó szabályok nem változtak, tehát élelmiszerüzletben, drogériában, gyógyszertárban, és gyógyászati segéseszköz üzletben 9-12 óráig vásárolhatnak.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!

Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.