Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Február 09. 12:26, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Újra lesz gyerekzsivaj a Petőfi iskolában

Újra lesz gyerekzsivaj a Petőfi iskolában

Városunk egykori nagy múltú oktatási intézménye – a volt Petőfi Sándor Általános Iskolának - helyet adó Kossuth u. 29-31. szám alatti ingatlan a mai naptól (február 9.) újra betöltheti méltó funkcióját.

2016. januárjában a Kiskunfélegyházi Waldorf Egyesület, mint a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda fenntartója kérelmet nyújtott be az önkormányzati tulajdonban lévő, volt Petőfi Sándor Általános Iskola 10 év határozott időtartamra szóló hasznosítása céljából.

A városunkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Kiskunfélegyházi Waldorf Egyesület 2008. óta működik városunkban. Óvodai nevelést 2010. szeptembere óta folytatnak az Arad u. 10. szám alatti ingatlanban, általános iskolai oktatást pedig 2013. szeptemberétől a Darvas tér 10. szám alatti iskolaépületben. A volt Petőfi Sándor Általános épületegyüttesét alkalmasnak tartották arra, hogy az egyesület általános iskolai oktatását nyolc évfolyamossá bővíthessék, valamint lehetőséget láttak arra is, hogy az óvodai nevelésnek is otthont adhatna.

A Kossuth utcai oktatási intézmény történetét tekintve 1926-tól Állami Polgári Fiúiskola volt, majd 1949. szeptemberétől viselte a Petőfi Sándor Általános Iskola nevet. Az 50-es évek végére bázisiskola lett, tehát módszertani központtá vált. 2001-ben a város három nagymúltú iskolájával összevonva kezdett a Kiskunfélegyházi Többcélú Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tagjaként működni. Az ingatlan hasznosítása szempontjából fontos dátum a 2009-es év, amikor a Pannon Egyetem Kiskunfélegyházi Képzési Helye lett. Ezt megelőzően még 2004-ben az EUROSZFÉRA Oktatási és Kulturális Alapítvány engedélyt kért a MAB-tül az Euroszféra Nemzetközi Menedzserképző Intézet és Üzleti Főiskola javára. Végül 2015-ben a felsőoktatási tevékenység a Kossuth utca 31. szám alatti ingatlanban megszűnt.

A mai napon pedig ünnepélyes keretek között került sor a Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 29-31. szám alatti ingatlan használati szerződésének aláírására Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kiskunfélegyházi Waldorf Egyesület között, mellyel a város 2026. július 31-ig ingyenes használatba adja a volt Petőfi Sándor Általános Iskola épületét. A szerződés értelmében az Egyesület 2020. augusztus 31. napjáig mintegy 24.718.734 Ft értékben felújítási és karban tartási munkálatokat végez az épületben, és biztosítja az itt helyet kapó irattárak zavartalan működését.

Feketéné Csikós Szilvia a Tiszta Forrás Waldor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda intézményvezetőjétől megtudtuk, hogy kezdeti lépésként a legfontosabban az épület rendbe tételét tartja mind energetikai, mind pedig a vezetékhálózat (víz, villany) szempontjából. Anyagi források tekintetében szem előtt tartják a pályázatokat és igyekeznek minél több ilyen irányú lehetőséget kihasználni, illetve bíznak a Waldorf Egyesület egyedülállóan összetartó szülői hátterében is, akik már előrebocsátották segítő szándékukat. Természetesen már kértek szakemberektől is árajánlatokat a felújítási és energetikai munkálatokra, ezek elbírálására és a legkedvezőbb feltételek elfogadására a közeljövőben kerül sor, hiszen feltett szándékuk, hogy a 2016. szeptemberi tanévkezdés már az új intézményben fog megvalósulni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok