Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Szeptember 24. 10:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Új kilátót avattak Pálosszentkúton

Új kilátót avattak Pálosszentkúton

Új kilátót avattak Petőfiszállás-Pálosszentkúton nemrégiben. A 17 méter magas építmény a Pálos Rend hozzájárulásával, Dr. Gácsi Zsolt (Kiskunsági Erdő Gazda Kft.) és Olé István közreműködésével épült.

A kilátó saját erdőterületen épült, és szerves részét alkotja a Pálosszentkúti Zarándokútnak. A pompás kilátást biztosító építmény, nem csak önmagában egyedülálló látványosság, hanem további tervek megvalósulását vetíti előre az elkövetkezendő évek tekintetében.

Szász János, Petőfiszállás polgármestere felkeresésünkkor elmondta, hogy a túraerdő, túraösvények kialakítása mellett nem titkolt cél a Keresztút kiépítése, mely a zarándokúthoz kapcsolódóan fog megvalósulni a nem túl távoli jövőben. A Petőfiszállás központjában lévő emlékpark, kápolna egészen a szentkútig már több mint hatezer zarándokot vonzott az elmúlt évben is. Többek között ez a rendkívüli érdeklődés alapozta meg az elképzelést, miszerint az erdőben kialakított ösvényen a későbbiek folyamán kiépítésre kerülnek a Stációk is, mely az érdeklődő közönség mélyen vallásos tagjainak is lelki feltöltődésül tud szolgálni. Mindamellett a hétköznapi túrázók is kellemes, kulturált környezetben tölthetik el szabadidejüket.

A zarándokút kiemelt pihenőhelyeként szolgáló látványos kilátó pedig szeptember közepétől már bárki számára látogatható és megcsodálható.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)