Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. November 06. 12:38, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Új eszköz segíti a bűnözők elleni küzdelmet

Új eszköz segíti a bűnözők elleni küzdelmet

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság egy új, korszerű eszközzel bővült, melyet városunk Önkormányzata ajánlott fel a közbiztonság növelése érdekében.

A Mobil rendszámfelismerő készülék rendszámokat rögzítve azonnal közvetíti a jármű adatait, és ha bárminemű bűncselekménnyel összehozható, esetleg körözött autóról van szó figyelmezteti kezelőjét.

A korszerű eszközt november 4-én Csányi József, városunk polgármestere adta át Timafalvi Lászlónak a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetőjének. Az önkormányzat és a rendőrség városunkban tökéletesen együttműködik, ennek köszönhetően a város közbiztonságának érdekében egymással karöltve tudnak fellépni a bűnözők ellen. Ez az eszköz, melyet önkormányzatunk ajánlott fel a nemes cél érdekében, szintén elő fogja segíteni a rendőrség hatékony munkáját.

Csányi József polgármestertől megtudhattuk azt is, hogy a program folytatásaként az önkormányzat jövő évi költségvetésben a fix kamerák a beszerzési költsége is szerepelni fog, amelyek a Félegyházára bejövő és kimenő forgalmat ellenőrzik.
Timafalvi László a kamera működésével kapcsolatosan elmondta, hogy az eszköz felismeri a rendszámot, az autó színét, összeköttetésben áll a központi nyilvántartó rendszerrel és azonnal jelez minden problémát. Figyelmeztet arra, ha a jármű körözés alatt áll, vagy ha a rendszámot nem arra a típusú, vagy színű autóra adták ki, sőt a műszaki engedély érvényességéről is azonnal tájékoztatja a kamera kezelőjét. A készüléknek legfontosabb előnye, hogy könnyen kezelhető, és a külterületeken is lehet vele ellenőrzéseket végezni.

A kapitányságvezetőtől azt is megtudhattuk, hogy a közbiztonságot fejlesztő program tervei között még szerepelnek a fix telepítésű kamerák beszerzése melyeket pályaudvarok, pénzintézetek, bevásárlóközpontok és játszóterek közvetlen környezetében szeretnének elhelyezni a város közbiztonságának javítása érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.