Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Június 07. 12:40, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Új burkolatok, interaktív szökőkutak, káprázatos parkok…

Új burkolatok, interaktív szökőkutak, káprázatos parkok…

Ez fogja jellemezni a hamarosan újjáépülő kiskunfélegyházi városközpontot!

A fejlesztésre mintegy 2 milliárd forintot nyert Kiskunfélegyháza Önkormányzata. A mindenki számára örömteljes hírről kedden tájékoztatta a sajtót Csányi József polgármester.

Azt is megtudhattuk, hogy amennyiben az önkormányzatunk munkatársai által kidolgozott félegyházi projekt valamely eleme nem fér bele a költségvetésbe, azt saját forrásból valósítja meg városunk. Erre az utóbbi időben megvalósuló stabil gazdasági helyzet ad lehetőséget.

Tekintettel arra, hogy Kiskunfélegyháza belvárosa 60 éve épült, és azóta szinte semmit nem változott, igazán ráfér a megújulás és a modernizálás.

A „Zöld város” címen meghirdetett Területi Operatív Programon keresztül nyert 1 milliárd 998 millió forintos támogatás most lehetőséget ad arra, hogy teljesen új arculatot kaphasson városközpontunk. A főutcán kívül megújulhat a Petőfi tér, a Béke tér, a piac környéke, a piacon belül a tejcsarnok, és a Szent János tér környéke is. Másfél-két év elteltével teljesen új burkolatok, modern közvilágítás, parkok, játszóterek, interaktív szökőkút és vizes tér, valamint csodálatos látvány fogja jellemezni a mi kis városunkat. A munkálatok már ősszel elindulhatnak a támogatói szerződés aláírását követően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.