Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 28. 19:41, péntek | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika Koppány íjász

Turul Koppány Íjászverseny a Sportcsarnokban

Turul Koppány Íjászverseny a Sportcsarnokban

A Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület 2020. február 23-án, rendezte meg új versenysorozatának nyitó versenyét.

A Tűzmadár Versenysorozat első állomásának a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok biztosított helyszínt. A Turul Koppányok egyesületi életében ez volt a 41. saját szervezésű verseny, azon belül 10. teremverseny, melyből 8. alkalommal adott otthont a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok a Koppányok szervezte megmérettetésnek. A Tűzmadár Versenysorozat egy 3 állomásból álló sorozat, mely önálló versenyekként is működik, a 3 versenyen való részvétel pedig lehetőséget ad, a Tűzmadár VS Bajnoki címének elnyerésére. A sorozat mindhárom állomása történelmi verseny jellegű, a vonatkozó MISZ szabályokhoz igazítva, 24 célon, egy körben kerül lebonyolításra. A versenyek nyílt nevezésűek, így minden érvényes versenyengedéllyel és sportorvosi igazolással rendelkező íjászt tisztelettel és szeretettel várnak a Koppányok. Egy íjászverseny szervezése és megrendezése nagyon sok munkát igénylő feladat, ennek ellenére, a főszervezők kivételével szinte az összes Koppány elindult a versenyen. Ilyen kiélezett helyzetben nem csak a technikai tudás és a gondosan előkészített felszerelés, hanem a nyugalom megőrzése, a pszichés nyomás adta terhelés leküzdése is komoly feladat. Az íjász akkor tudja a legjobb lövést leadni, ha mind fizikailag, technikailag, mind mentálisan kiegyensúlyozott állapotban van jelen a lőállásban. Ebben a helyzetben, amikor nem csak versenyző, hanem felelős szervező is egyben az íjász, igazi küzdelem folyik a lőállásban az íjász testében és lelkében, hogy minden mozdulata, rezdülése, levegő vételének üteme a lövése legjavát szolgálja.

A verseny célállományát 3D állatok, 2,5 célok, mozgó célok, lőlapos és egyedi rajzolt gyerek célok alkották. Szinte minden esetben egy lőálláshoz több cél is tartozott, tehát az egy lőállásból maximálisan leadható 3 lövést, 3 különböző célra kellett leadni. Rendhagyó módon a tradícionális és vadászreflex íjakon kívül, részt vettek a versenyen olimpiai és csigás íjakkal is.

Versenynevezések érkeztek az ország minden tájáról, és gúnyhatárainkról túlról is sokan jöttek, összesen 173 nevezése a Tűzmadár Sorozat első versenyének.

A következő eredmények születtek:

Modern pusztai íj kategóriában:
Első helyezett lett: Zoboki Botond Zorán, Fekete Katalin Mónika, Kovács Máté, Sárkány Szabina, Bicskeiné Csányi Mária.
Második lett: ifj. Fetter Tamás és Csankovszki Anna.
Harmadik helyen végzett: Rátkai Zoárd, Keserű Szilvia és Csányi József.
Szólya Imre 6.,Szeibert Imre és Fetterné Nagy Tünde 9., Kurucz Orsolya és Tóth Mihály 10., Lovas Ferenc és Rátkai Sándor 13., Kis Csaba 15., Patyi Norbert 22., Kovács László 24., Boldog Bence 25., Kiss János 27., Nyári István 29. lett.

Vadászreflex íj kategóriában:
Első helyezett lett: Zoboki Csenge, Elekes Lajos és Kövecses Zsuzsanna. Tamáskovics Gyula 4., Balanyi Sándor 5., Bense László a 8. helyen végzett.

Longbow íj kategóriában:
Rácz Nikolász Norbert első helyezést ért el.

Tűzmadár VS íjászverseny kiegészítő programja volt egy vándorkiállítás a Kunszentmártoni Gyűjtőklub rendezésében a „Mi nem nyugszunk bele” címmel, amely a Trianoni békediktátum 100 éves évfordulójának állít szomorú emléket. Ez a kiállítás egész nap ingyenesen látogatható volt. Valamint két Koppánytag Kiss János és Kiss László természetfotóinak kiállítása is.

A sorozat következő állomása április 26-án lesz a Dinnyés Tanyán.

Mottó: „Turul Koppány kürtje hív,
Ujjáéledt a Tűzmadár!
Harcostársam, Barátom!
Ragadj íjat, hogy repüljön a nyíl!”
-Kis Mónika-

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.