Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. December 18. 21:41, szerda | Helyi
Forrás: - Kapus Krisztián -

Turisztikai pályázat a Kiskunok Vidékéért Egyesületnél

Turisztikai pályázat a Kiskunok Vidékéért Egyesületnél

A Turisztikai tevékenységek ösztönzését célzó pályázatra meghosszabbított határidővel, 2015. január 15-ig lehet benyújtani támogatási kérelmet a LEADER Helyi Akciócsoporthoz.

Négy célterületre lehet támogatást igényelni:

1. célterület: 6-16 fős falusi szálláshely és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már működő falusi szálláshelyek bővítéséhez, korszerűsítéséhez, akadálymentesítéséhez, szolgáltatásaik fejlesztéséhez.

2. célterület: A 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 2. § h) pontja szerinti 6-16 fős egyéb szálláshely és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már működő egyéb szálláshely és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már működő egyéb szálláshelyek bővítéséhez, korszerűsítéséhez, akadálymentesítéséhez, szolgáltatásaik fejlesztéséhez

3. célterület: A gyermek- és ifjúsági turizmushoz kapcsolódó min. 30 fős minőségi szálláshelyek és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már működő szálláshelyek bővítéséhez, korszerűsítéséhez, akadálymentesítéséhez, szolgáltatásainak fejlesztéséhez.

4. célterület: Szálláshelyhez nem kötődő agroturisztikai szolgáltató tevékenységhez, lovas turisztikai szolgáltatáshoz, vadászturizmushoz, erdei turizmushoz, horgászturizmushoz, vízi turizmushoz, borturizmushoz kapcsolódó épület, építmény kialakításához, bővítéséhez, átalakításához és eszközrendszer fejlesztéséhez.

A támogatás mértéke, ha az ügyfél:
- természetes személy, mikro-, kis- vagy középvállalkozás, települési önkormányzat, települési nemzetiségi önkormányzat, önkormányzati társulás, egyházi jogi személy vagy nem közhasznú tevékenységet folytató nonprofit szervezet és
- a fejlesztést hátrányos helyzetű területen valósítja meg, az összes elszámolható kiadás 65%-a,
- a fejlesztést nem hátrányos helyzetű területen valósítja meg, az összes elszámolható kiadás 60%-a,
Ha az ügyfél nonprofit szervezet, és a beruházás az ügyfél közhasznú tevékenységének ellátásához köthető, az összes elszámolható kiadás 100%-a.
A beruházás helye: a kiskunfélegyházi, kiskunmajsai és kiskunhalasi kistérség. Kiskunfélegyházán csak a külterületen megvalósított pályázat támogatható.
Egy ügyfél által a legmagasabb igényelhető összeg 30 millió Ft.
Bővebb információért keresse fel az Egyesület honlapját: www.kiskunokvidekeert.hu, vagy érdeklődjön a munkaszervezetnél: tel.: 77/492-712, e-mail: titkarsag@kiskunokvidekeert.hu

Kapus Krisztián, Kiskunok Vidékéért Egyesület elnöke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.