Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Január 02. 17:26, csütörtök | Életmód
Forrás: Ötvenentúl

Tudtad-e? 9 érdekes tény a szexről.

Tudtad-e? 9 érdekes tény a szexről.

A szex a pénz mellett lassan mindennek a mozgató rugója. Mindenki erre vágyik, mindenki erről beszél. A szexszel foglalkozó könyvek, filmek, cikkek, blogok manapság a legnagyobb népszerűségnek örvendenek.

Bármilyen információt megszerezhetsz, kortól és nemtől függetlenül a szexről. A világ nyitott és befogadó a témában – sok esetben talán túlságosan is, amitől éppen a szexben rejlő értékek látszanak elveszni. És mégis, úgy tűnik, tudunk még újat mondani. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, melyek nagy valószínűséggel az újdonság erejével hatnak majd.

1. A petrezselyem serkenti a természetes nemi hormonok képződését a szervezetben, ami bár a libidóra bizonyítottan nem hat, de a menstruációs ciklusokat szabályozza, és csökkenti a menstruációs fájdalmakat is.
2. A szervezetben fellépő cinkhiány kihat a szexuális vágyra és mindkét nem reprodukciós képességére. Emellett összefüggésben áll az ízérzékeléssel, a szaglással, a sebgyógyulással, és hiánya a haj szerkezetén is meglátszik.
3. A szexuális partnerek száma és rendszeres váltogatása hozzájárul a méhnyakrák kialakulásához. Ez azt bizonyítja, hogy a betegség összefüggésben áll egyes nemi úton terjedő fertőzésekkel.
4. Az az állítás, mely szerint a méheltávolítás után a szexuális élet lényegesen kevesebb élvezetet okoz, holland kutatók szerint téves. A műtéten átesett nők nagy része a kutatás során az ellenkezőjéről számolt be.
5. Amíg a köztudatban az él, hogy a férfiak álmodnak rendszeresen szexről, vagy szexuális töltettel rendelkező eseményekről, a nők mindössze 20 százalékkal maradnak az erősebbik nem mögött. A férfiak álmaiban 90 százalékos, a nőkében 70 százalékos arányban szerepel szexuális tartalom.
6. Az AIDS-et először 1981-ben diagnosztizálták, egy homoszexuális beteg vizsgálata során.
7. A cigarettázás világszintű megszüntetésével a férfiak szexuális kapacitása átlagosan körülbelül 60 százalékkal nőne.
8. Amíg régebben csak a szerencsejáték, a drogok, az alkohol vagy a nikotin szerepelt az első számú addikciók között, mára a sor kibővült olyan viselkedési függőségekkel, mint a szex, a körömrágás, a hajtépkedés, a vásárlás, a bulimia vagy éppen az internet.
9. Egy vizsgálat szerint azok a felnőttek, akik koraszülöttként jöttek a világra, később kezdik aktív szexuális életüket, mint társaik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.