Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2022. Szeptember 23. 16:50, péntek | Helyi sport

Történelmi Íjász OB a Koppányok szemével

Történelmi Íjász OB a Koppányok szemével

Magyar Íjász Szövetség a festői környezetben lévő Sárospataki Rákóczi várban és környezetében rendezte meg a 2022-es Történelmi Íjász Országos Bajnokságot.

A verseny két napos volt. Szeptember 17-én, szombaton a mintegy 200 indulóval. A versenyt megnyitotta Aros János Sárospatak város polgármestere, majd beszédet mondott Dr. Tamás Edit a Rákóczi múzeum igazgatója.
A szombati napon dőlt el, ki jut be a másnap, vasárnap megrendezésre kerülő döntőkbe. A döntők vasárnap reggel kezdődtek. 10 kategóriában rendeztek döntőt, valamint a csapatdöntő következett.

A Turul Koppányok Zoboki Csenge, Bicskeiné Csányi Mária, Szólya Imre, Szeibert Imre, Balanyi Sándor, Kövecses Zsuzsanna, Tamáskovics Gyula, mint versenyző, Bicskei István, Bicskei Rezső, Dongó Anita és Keserű Szilvia, mint kisegítő személyzet Kis Mónika, mint az irodai munkatárs, Dinnyés Gyula pedig bírói szerepben vettek részt az eseményen.

A kiválóan megszervezett versenyt segítette az időjárás szépsége, a vár adta helyszín történelmi hűsége és a jól kitűzött pálya nehézsége is.

Koppány Íjászaink remekül megállták a helyüket!

  • A döntőbe Bicskeiné Csányi Mária jutott, ahol némi izgalommal tűzdelve a modern pusztai íj kategóriában az ötödik helyet szerezte meg. Ugyanebben a kategóriában Kövecses Zsuzsanna nyolcadik lett!
  • Zoboki Csenge kategóriájában nem volt ki a döntőhöz szükséges létszám, így Ő a szombati eredménye alapján vadász íjával első helyen zárta a versenyt.
  • Történelmi kategóriában izgulhattunk még a két Imréinkért. A legnépesebb kategóriában Szólya Imre 472 ponttal a 19. helyet, míg Szeibert Imre 437 ponttal a 25. helyen zárta a napot.
  • Vadászreflex íjjal a senorok közt Tamáskovics Gyula a hetedik lett!
  • Szintén vadász kategóriában a felnőttek közt Balanyi Sándor volt érdekelt a Koppányok közül., remek versenyzéssel a 10. helyet szerezte meg.

2. osztályú íjász minősítést Bicskeiné Csányi Mária, míg 3. osztályú minősítést Zoboki Csenge és Szólya Imre szerzett.

Összegezve. A pandémia és a háború hatása észlelhető volt a kvalifikáló létszámban, de itt-ott az eredményekben is. Beszélgetve más csapatokkal náluk is, de a Koppányoknál is bizony a korábbiakhoz mérten kissé hátrébb került az íjászat, de van honnan fejlődni! Fárasztó hétvégén vagyunk túl, úgy a versenyzők, mint az irodai, bírói feladatot ellátók. Ugyanis az utóbbiaknak 3 napos kemény társadalmimunka volt, de azért jutott idő a Koppányokkal a késő estig tartó csapatépítő beszélgetésre is. A táj adta szépségeket többen is kisebb kirándulásokkal tudták fűszerezni.

Dinnyés Gyula
Koppányíjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 08:50, kedd | Helyi sport

Utánpótlás-csapatbajnokságon vettek részt a félegyházi birkózók

Szigetváron rendezték az U15-ös fiú és a női utánpótlás- csapatbajnokságot, az elmúlt hétvégén.

2023. Október 16. 13:39, hétfő | Helyi sport

Ősszel is aktívak a Koppány Íjászok

Október 7-én népes csapattal, pontosabban 16 fővel vettek rész a Koppányok a Hetényegyházi Íjász és Szabadidő Sport Egyesület a Kalmár Pihenőparkban a soron következő íjász versenyen.

2023. Október 02. 21:00, hétfő | Helyi sport

Őszi Turul Koppány verseny eredmények

2023. szeptember 23-án a Koppányok egyik csapata a Dél-Alföldi régiós versenysorozat hatodik egyben utolsó állomásán vett részt, Kiskundorozsmán.

2023. Szeptember 29. 12:17, péntek | Helyi sport

Teljes a Spartan Trifecta érem

A kiskunfélegyházi triatlonos kiváló teljesítményével gyűjtötte be a Spartan Race 3 darabos éremkollekcióját.