Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Január 01. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Tőkehiányos Bács-Kiskun megyei vállalatok kapnak támogatást

Tőkehiányos Bács-Kiskun megyei vállalatok kapnak támogatást

A nemzetgazdasági miniszter döntése alapján közel hárommilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap költségvetési forrásból 14 magyarországi vállalat.

A beruházások nyomán közel 500 új munkahely jön létre - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel. A támogatottak között van két Bács-Kiskun megyei cég is: a francia tulajdonú kecskeméti Axon Kábelgyártó Kft. (ők 2015-ben avattak új üzemet a városban - fotó) és a KISKUNFÉLEGYHÁZI MALOM Malomipari és Kereskedelmi Kft.

A támogatásban részesülő cégek a következők: KISKUNFÉLEGYHÁZI MALOM Malomipari és Kereskedelmi Kft., Pikopack Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., Alföldi Tej Kft., VT Metal Kft., AE-plasztik Kft., Ajkai Elektronika Kft., Szamos Kft., AXON Kábelgyártó Kft., Videoton Elektro-Plast, Master Good Kft., PEMÜ Műanyagipari Zrt., HAJDU Autotechnika Ipari Zrt., HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt., valamint a Tatabányai Sütőipari Kft.

A közlemény szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a támogatáshoz szükséges forrást - a 2015. évi központi költségvetésről szóló törvény alapján - a szaktárca által létrehozott nemzetgazdasági támogatások (NGT) előirányzat keretéből biztosítja.

Az előirányzat célja, hogy az európai uniós forrásokból támogatásban nem részesülő, tőkehiányos, a feldolgozóipar területén működő magyarországi nagyvállalatok fejlesztéseit segítse.

A kérelmek többfordulós elbírálásánál több fontos szempontot is mérlegelt az NGM munkacsoportja. Alapelvárás volt, hogy a támogatást kérő gazdasági társaságok foglalkoztatásbővítő beruházást hajtsanak végre. Hangsúlyos volt az is, hogy a támogatási program keretében az adott beruházáshoz nyújtott költségvetési támogatás többletadó- és többletjárulék-bevétel formájában térüljön meg az államháztartásnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.