Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 16. 09:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: MTI

Több mint négyezren evezték át a Balatont

Több mint négyezren evezték át a Balatont

Több mint négyezren teljesítették szombaton a Hervis Balaton-Átevezés nyolc kilométeres távját.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) honlapja szerint mintegy 2300 egység evezett a Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalon, kilenc kategóriában. A sárkányhajósok reggel kilenc óra után rajtoltak, később a kajakozók, a kenusok és a SUP-osok is vízre szálltak. Az utolsó egység 14 órakor indult el.

Az eseményen vízre szállt többek között Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, és Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke, sportért felelős helyettes államtitkár is. A sportág korábbi világklasszisai közül ott volt a mezőnyben a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond, az olimpiai ezüstérmes Tóth Dávid, illetve 23 év után újra összeült Sydney olimpiai ezüstérmes kajakpárosa, Kovács Katalin és Szabó Szilvia.

Fotó: MTI Archívum

Címkék: balaton átevezés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.