Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

Az incidens a brit főváros leglátogatottabb, turistákkal zsúfolt belső negyedében történt.

A rendőrség és a hadsereg beszámolói szerint a brit fegyveres erők egyik elitalakulata, a királyi családhoz kötődő rendezvényeken is gyakorta szereplő udvari lovasság - Household Cavalry - öt lova szabadult el és vágtatott végig a londoni belvároson, levetve lovasaikat.

Az egység a Buckingham-palota - III. Károly király első számú londoni hivatala - közelében, a Belgravia városrészben végzett gyakorlatokat, amikor a lovak egy építkezés zajától megijedve megvadultak.

Matt Woodward alezredes, a Household Cavalry lovassági ezredének parancsnoka szerda esti nyilatkozatában elmondta: nagy magasságból építési anyagok zuhantak közvetlenül a gyakorlatozó alakulat mellé, és emiatt az egység lovai ijedt vágtatásba kezdtek.

A lovas alakulat az uralkodó júniusban esedékes hivatalos születésnapi ceremóniája, a Trooping the Colour rendezvényeinek előzetes próbáira készült.

Az egységből elszabadult lovak London zsúfolt belvárosi utcáin végigvágtatva embereket sodortak el és járművekben - köztük egy városnéző buszban - okoztak jelentős károkat.

A londoni mentőszolgálat szerda esti beszámolója szerint három helyszínről négy sérültet kellett kórházba szállítani. Hárman közülük katonák, akik leestek a megbokrosodott lovakról, a negyedik sérült egy civil kerékpáros.

A mentők szerint egyikük állapota sem életveszélyes.

Az öt lovat délutánig sikerült ismét befogni. Többet közülük járókelők, illetve rendőrök állítottak meg.

A lovak közül legalább kettő megsérült. A közösségi médiában megjelent felvételeken látszik, hogy az egyik ló testét vér borította.

A londoni tűzoltóság szerda esti beszámolója szerint az elszabadult lovakat drónok segítségével kutatták fel. Az egyiket csaknem tíz kilométerre az incidens helyszínétől, London keleti részében találták meg.

A brit hadsereg ismertetése szerint a Household Cavalry különösen nagy termetű, erős lovakból válogatja állományát, mivel az alakulat lovai rendszerint nehéz menetfelszerelésű katonákkal a hátukon vesznek részt hosszú ideig tartó ceremóniákon.

Fotó: Youtube

Címkék: london, lovak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.