Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2013. Október 28. 11:04, hétfő | Helyi
Forrás: Kecskeméti-hírhatár

Tízmilliós segítséget nyújtott át a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet a kórháznak

Tízmilliós segítséget nyújtott át a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet a kórháznak

A Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezeten keresztül a betegek ápolását segítő egyéb segédeszközök érkeztek a kiskunfélegyházi kórházba.

A Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezeten keresztül 38 elektromos betegágy, éjjeli szekrények és egyéb bútorok, vizsgálóágy, betegtoló kocsik, valamint kórházi ruházat és kötszerek, a betegek ápolását segítő egyéb segédeszközök érkeztek a kiskunfélegyházi kórházba. Lecserélve ezzel a kórház elavult, elhasználódott eszközeinek egy részét. Az adomány értéke meghaladja a 10 millió forintot.
Az adományt október 21-én a média jelenlétében adták át jelképesen a kórház képviselőinek Szerdi Szilárd, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet lelkésze és Kurdi Viktor, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet vezetőségi tagja. A kórház részéről jelen volt Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója, Pap-Szekeres Anita megbízott ápolási igazgató, Csősziné Juhász Ildikó, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyének vezető ápolója és Paksi Tiborné, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyének gazdasági igazgatóhelyettese.
Mint elhangzott: a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet 5 éve került kapcsolatba egy franciaországi gyülekezettel. Majd ezt követően vetődött fel a gondolat, hogy segíteni tudnának német és francia egészségügyi intézményekben lecserélt felszerelésekkel a magyar kórházaknak. A most Kiskunfélegyházára került adomány egy kamionnyi, de a jövőben akár évi 1-2 kamion felszerelés is érkezhet majd a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet segítségével Bács-Kiskunba. A hazai egészségügy helyzetét jól ismerő kecskeméti lelkipásztor és gyülekezete kezdeményezésére ugyanis immár a Bács-Kiskun Megyei Kórház is lehetőséget kapott, hogy jelezze, melyik intézményüknél kelne el leginkább a segítség és mely eszközökre nem jut elég forrásuk.
- Az adomány kérés nélkül érkezett. Csak az kellett, hogy jó szándékú emberek észrevegyenek egy lehetőséget, mellyel segíthetnek másokon: a legelesettebbeken, a betegeken. Különösen a mostani nehéz gazdasági helyzetben nagy segítség ez nekünk – mondta Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója. Aki azt is hangsúlyozta, hogy a gyógyászati segédeszközök, műszerek, ápolási eszközök nem leselejtezett holmik. Hanem kifejezetten jó állapotban lévők. A francia és a német kórházakból ugyanis csak az ott szokásos – !!! – , időszakos cserék miatt vonták ki ezeket.
A misszióról Szerdi Szilárd így nyilatkozott: – Hálásak vagyunk Istennek, hogy lehetőségünk nyílt a támogatás által jelentősen javítani a kórházi ellátás minőségén. Reméljük, hogy a méltóbb körülmények hatására a betegek komfortérzete is jelentősen javul, gyorsítva gyógyulásukat. A mai korban szükséges, hogy minél többen összefogjunk, és lehetőségeinket kihasználva segítsünk egymáson.
Kurdi Viktor, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet vezetőségi tagja ehhez azt tette hozzá az adományozáson, hogy a Pünkösdi Gyülekezet ismertségét, illetve elismertségét is szerették volna növelni az akcióval. Mellyel voltaképpen most kiálltak a nyilvánosság elé azzal a gondolattal, hogy ha betegek vagyunk, a gyógyulásba vetett hit már fél siker. De segíthet mások hite is, akik azt vallják, hogy a szeretet is gyorsítja a gyógyulást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 24. 10:37, csütörtök | Helyi

Elkészült a kétmilliomodik autó a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár, októberben legördült a gyártósorról a kétmilliomodik jármű. A jubileumi modell egy tisztán elektromos hajtású, ötüléses EQB.

2024. Október 24. 09:53, csütörtök | Helyi

Egy nap alatt 55 tonna illegális szemetet gyűjtött össze a Magyar Közút

Csak ezen a napon összesen 55 tonnát meghaladó hulladékot szállítottak el hivatalos lerakóhelyekre a közutas szakemberek.

2024. Október 24. 09:35, csütörtök | Helyi

Településtörténeti mérföldkő: megépül az M5 autópálya csomópontja Kunszálláson

Kedden kora délután sajtótájékoztató keretében jelentette be Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Almási Roland Márk polgármester, hogy megépül az M5 autópálya kunszállási lehajtója.

2024. Október 22. 19:42, kedd | Helyi

Tájékoztató katasztrófavédelmi gyakorlatról