Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Július 10. 13:54, kedd | Helyi sport
Forrás: Csontos István

Tiszaújvárosban gáláztak a DMTK-KVSE AQUASPORT triatlonistái

Tiszaújvárosban gáláztak a DMTK-KVSE AQUASPORT triatlonistái

2018. július 7-8-án a DMTK-KVSE triatlonistái részt vettek Tiszaújvárosban a Triatlon Junior Európa Kupa, felnőtt Triatlon Világkupa Verseny és Magyar Triatlon Utánpótlás Gálán, amire az idei szezonban nyújtott teljesítményük alapján név szerinti meghívást kaptak a Magyar Triatlon Szövetségtől. Ezen a versenyen elindulni a hazai utánpótlás korosztály minden triatlonistájának egyik legnagyobb álma. Minden olyan hazai egyesület, amely ma, a magyar triatlon sportágban számít, képviselteti magát itt a legjobb versenyzőivel.

Tiszaújvárosban 22. éve rendezik meg az ITU, azaz a Nemzetközi Triatlon Szövetség által a világ legjobb triatlonistáinak szervezett rendezvényt, a Triatlon Nagyhetet, amely a junior és utánpótlás versenyeknek is otthont ad. Az egy héten át tartó elődöntők és döntők mellett koncertek és különböző kulturális programok teszik igazi fesztivál hangulatúvá a várost.

Az idén először indulhatott kiskunfélegyházi triatlonista a Triatlon Junior Európa-Kupa versenyen. Fricska Anna ifiként Európa legjobb junior versenyzőivel mérhette össze tudását. A szombaton rendezett előfutamban kitűnő versenyzésével a 34. helyen érkezett célba, mellyel hajszál híján maradt le a vasárnap indított döntő futamról, ahová a legjobb 30 versenyző jutott be.

A Magyar Utánpótlás Gálán a Magyar Triatlon Szövetség által indított ranglistás versenyek első 18 helyezettje vehet részt. A fiatalok Az ITU Triatlon Világkupa döntőjének díszletei és a nemzetközi versenybíróság munkálkodása között versenyezhettek.

A gyermek utánpótlás korosztályban, fiú kategóriában Trungel-Nagy Zalán képviselte a DMTK-KVSE egyesületet. Remek versenyzésével az 5. helyezést érte el.

A gyermek utánpótlás korosztály lány kategóriában három versenyzőnk, Csontos Dóra, Papp Laura és Vincze Nádja is elindulhatott az idei ranglistás versenyeken az elért helyezéseik alapján. A versenyen az utolsó harmadban Papp Laura óriási futásával megszerezte a bajnoki címet, Csontos Dóra remek szereplésével, egy 10 másodperces büntetése miatt, ugyan lecsúszott a dobogó 3. fokáról, de így is a kiváló 4. helyezést érte el, Vincze Nádja kitartó versenyzésével a 14. helyet harcolta ki magának.

Serdülő korosztályban Trungel-Nagy Kolos indult a DMTK-KVSE színeiben és az erős mezőnyben a 12. helyezést érte el.

Eredmények részletesen:

Gyermek fiú kategória (250m úszás – 7,5 km kerékpár – 2,4 km futás):
• Trungel-Nagy Zalán – 5. helyezés

Gyermek lány kategória (250m úszás – 7,5 km kerékpár – 2,4 km futás):
• Papp Laura – 1. helyezés
• Csontos Dóra - 4. helyezés
• Vincze Nádja – 14. helyezés


Serdülő fiú kategória (500m úszás – 12,5 km kerékpár – 3,6 km futás):
• Trungel-Nagy Kolos – 12. helyezés

Junior Európa Kupa lány (500m úszás – 12,5 km kerékpár – 3,6 km futás):
• Fricska Anna – 34. helyezés

Köszönjük a felkészüléshez nyújtott segítséget és lehetőséget az önzetlen támogatóinknak!

Külön köszönet Bozsó István, Hajdú László és Nagy Viktor edzőknek!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.