Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2018. Július 10. 13:54, kedd | Helyi sport
Forrás: Csontos István

Tiszaújvárosban gáláztak a DMTK-KVSE AQUASPORT triatlonistái

Tiszaújvárosban gáláztak a DMTK-KVSE AQUASPORT triatlonistái

2018. július 7-8-án a DMTK-KVSE triatlonistái részt vettek Tiszaújvárosban a Triatlon Junior Európa Kupa, felnőtt Triatlon Világkupa Verseny és Magyar Triatlon Utánpótlás Gálán, amire az idei szezonban nyújtott teljesítményük alapján név szerinti meghívást kaptak a Magyar Triatlon Szövetségtől. Ezen a versenyen elindulni a hazai utánpótlás korosztály minden triatlonistájának egyik legnagyobb álma. Minden olyan hazai egyesület, amely ma, a magyar triatlon sportágban számít, képviselteti magát itt a legjobb versenyzőivel.

Tiszaújvárosban 22. éve rendezik meg az ITU, azaz a Nemzetközi Triatlon Szövetség által a világ legjobb triatlonistáinak szervezett rendezvényt, a Triatlon Nagyhetet, amely a junior és utánpótlás versenyeknek is otthont ad. Az egy héten át tartó elődöntők és döntők mellett koncertek és különböző kulturális programok teszik igazi fesztivál hangulatúvá a várost.

Az idén először indulhatott kiskunfélegyházi triatlonista a Triatlon Junior Európa-Kupa versenyen. Fricska Anna ifiként Európa legjobb junior versenyzőivel mérhette össze tudását. A szombaton rendezett előfutamban kitűnő versenyzésével a 34. helyen érkezett célba, mellyel hajszál híján maradt le a vasárnap indított döntő futamról, ahová a legjobb 30 versenyző jutott be.

A Magyar Utánpótlás Gálán a Magyar Triatlon Szövetség által indított ranglistás versenyek első 18 helyezettje vehet részt. A fiatalok Az ITU Triatlon Világkupa döntőjének díszletei és a nemzetközi versenybíróság munkálkodása között versenyezhettek.

A gyermek utánpótlás korosztályban, fiú kategóriában Trungel-Nagy Zalán képviselte a DMTK-KVSE egyesületet. Remek versenyzésével az 5. helyezést érte el.

A gyermek utánpótlás korosztály lány kategóriában három versenyzőnk, Csontos Dóra, Papp Laura és Vincze Nádja is elindulhatott az idei ranglistás versenyeken az elért helyezéseik alapján. A versenyen az utolsó harmadban Papp Laura óriási futásával megszerezte a bajnoki címet, Csontos Dóra remek szereplésével, egy 10 másodperces büntetése miatt, ugyan lecsúszott a dobogó 3. fokáról, de így is a kiváló 4. helyezést érte el, Vincze Nádja kitartó versenyzésével a 14. helyet harcolta ki magának.

Serdülő korosztályban Trungel-Nagy Kolos indult a DMTK-KVSE színeiben és az erős mezőnyben a 12. helyezést érte el.

Eredmények részletesen:

Gyermek fiú kategória (250m úszás – 7,5 km kerékpár – 2,4 km futás):
• Trungel-Nagy Zalán – 5. helyezés

Gyermek lány kategória (250m úszás – 7,5 km kerékpár – 2,4 km futás):
• Papp Laura – 1. helyezés
• Csontos Dóra - 4. helyezés
• Vincze Nádja – 14. helyezés


Serdülő fiú kategória (500m úszás – 12,5 km kerékpár – 3,6 km futás):
• Trungel-Nagy Kolos – 12. helyezés

Junior Európa Kupa lány (500m úszás – 12,5 km kerékpár – 3,6 km futás):
• Fricska Anna – 34. helyezés

Köszönjük a felkészüléshez nyújtott segítséget és lehetőséget az önzetlen támogatóinknak!

Külön köszönet Bozsó István, Hajdú László és Nagy Viktor edzőknek!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 29. 09:34, szerda | Helyi sport

Három félegyházi arany és három bronz a Tenisz Vidék Bajnokságon

Június 14-20-ig rendezték meg Baján a Homelux Országos Tenisz Vidék Bajnokságot a 12 és 14 éves korosztály számára.

2022. Június 24. 06:00, péntek | Helyi sport

Az ingergazdag TRIATLON világa a Joggingnál

A Jogging Plus Egyesület éveleji közgyűlésén Németh László elnök és Kószó Éva az egyesület titkára tájékoztatta a szülőket az elmúlt év gazdálkodásáról, eredményeiről és az idei év programnaptárjáról.

2022. Június 16. 10:44, csütörtök | Helyi sport

Ismét a dobogó legfelső fokára állhattak a 3K SE triatlonosai

Az elmúlt hétvégén (2022. június 11-12-én) rendezték meg a VIII. BÚI Lengyeltóti Triatlon Országos Ranglista Versenyt, ahol a 3K Sportegyesület is képviseltette magát.

2022. Június 15. 19:20, szerda | Helyi sport

Ismét a dobogó legfelső fokára állhattak a 3K SE triatlonosai

Az elmúlt hétvégén (2022. június 11-12-én) rendezték meg a VIII. BÚI Lengyeltóti Triatlon Országos Ranglista Versenyt, ahol a 3K Sportegyesület is képviseltette magát.