Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. November 16. 14:00, vasárnap | Sport
Forrás: - szerk. -

Tippek a helyes edzéshez

Tippek a helyes edzéshez

A rossz időben se hagyjunk fel a sportolással, irány az edzőterem, dolgoztassuk meg alaposan minden porcikánkat!

Kérjünk segítséget!
Ha a legnagyobb problémát a túlsúlyunk okozza, akkor fontos, hogy fokozatos és lassú legyen a fogyókúránk, és ezzel párhuzamosan mindenképpen kezdjünk el rendszeresen sportolni. Bármilyen edzést választunk, arra ügyeljünk, hogy kímélje az ízületeinket. Keressünk a lakóhelyünk vagy a munkahelyünk közelében egy jól felszerel,t edzőtermet, ahol az első alkalmakhoz személyi edző segítségét tudjuk kérni. Mondjuk el, hogy mi a célunk: fogyni szeretnénk, vagy az izmainkat erősíteni, esetleg az erőnlétünkön szeretnénk javítani. A személyi edző így össze tudja állítani a számunkra legmegfelelőbb mozgássorozatot.

Erősítsük az izmokat!
A rendszeres testmozgással megerősíthetjük az izmainkat, amelyek így védik az ízületeinket, csökkentik annak terhelését, megakadályozva a sportsérüléseket.

Fussunk bátran!
Az edzőtermekben ne csak a bonyolultabb kondigépeket válasszuk, bátran használjuk a futópadot, akár gyors gyaloglásra is. Ha a biciklizés szerelmesei vagyunk, arról sem kell lemondanunk, pattanjunk fel egy szobakerékpár nyergébe és gondolatban eljuthatunk ahova csak szeretnénk. Legyen az edzésünk minél változatosabb, így egyszerre szabadulunk meg a felesleges kilóktól, növeljük az állóképességünket, formáljuk az alakunkat, és még az egészségünkért is sokat teszünk.

Nem jó, ha fáj!
Ha mozgás közben fájdalmat érzünk, akkor a testünk arra figyelmeztet, hogy az ízületeink a szükségesnél nagyobb terhelést kapnak, ezért ezt csökkentenünk kell, vagy más mozgásformát kell választanunk!

Tippek a hatékony edzéshez:
- Csak fokozatosan emeljük a terhelést, az edzés idejét, nehézségét.
- Mozgás előtt mindig alaposan melegítsünk be, így csökkenthetjük a sérülések kockázatát.
- A végén mindig nyújtsunk, ilyenkor az ízületi szalagok is nyúlnak.
- Az ízületeknek az úszás a leghatékonyabb mozgásforma, de jó a kerékpározás, a kocogás és a vízitorna is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.