Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2013. Október 17. 09:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Terített asztal a mezőgazdasági iskolában az Élelmezési Világnapon

Terített asztal a mezőgazdasági iskolában az Élelmezési Világnapon

A Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium egyik fontos küldetése, az ökoiskola irányelveit szem előtt tartva, az egészséges életmódra és környezettudatos magatartásra nevelés.

Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartása alatt működő Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium egyik fontos küldetése, az ökoiskola irányelveit szem előtt tartva, az egészséges életmódra és környezettudatos magatartásra nevelés. Ezt a célt szolgálta a mai (október 16.), az iskola profiljához illeszkedő, az Élelmezési Világnap alkalmából megtartott program.
Iskolai hagyománynak számít az Élelmezési Világnap alkalmából készített reform-tízórai, amelyhez a tejtermékeket a kiskunfélegyházi Tejüzem, a kenyeret és péksüteményeket a PésP Pékáru Kft biztosította. Az iskola által működtetett Húsipari Tanüzemben gyártották az ízletes húsipari termékeket (felvágottak, füstölt kolbász, szalámi, májas, disznósajt). Az intézmény gazdaságából hozták, illetve a tanulók ajánlották fel az egészséges, friss zöldségeket és gyümölcsöket. A finomabbnál finomabb salátákat és szendvicseket az élelmiszeripari szakközépiskolás tanulók készítették, majd megvendégelték az intézmény minden dolgozóját, tanárát és diákját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:58, szerda | Helyi

Ha hasonló vandalizmussal találkozik, értesítse a rendőrséget!

Érthetetlen rongálás idén is a parkerdőben – Miért csinálják?

2024. Február 20. 17:46, kedd | Helyi

Május 1-jén MAJÁLIS a Parkerdőben

2024. május 1-jén, szerdán színes programokkal várják a szórakozni és pihenni vágyókat a kiskunfélegyházi Parkerdőben.

2024. Február 20. 13:44, kedd | Helyi

Hamarosan elrajtol a Tour de Puszta!

Ismét egy télbúcsúztató, átmozgató terep és tájékozódási kerékpár túrára hívja a kihívásokat kereső kerékpárosokat és terepfutókat 2024. március 10-én a Bringabarátok Sportegyesület.

2024. Február 20. 07:56, kedd | Helyi

Anna az uszonyos úszás sellőkirálynője

Rabi Anna a serdülő kategória több számában is kiemelkedő eredményt ért el a Bácsvíz Kupa Uszonyosúszó Országos Versenyen.