Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Szeptember 06. 07:26, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Táncoltak csizmaszakadásig

Táncoltak csizmaszakadásig

A cím mély igazságot takar, hiszen a szeptember 5-én megrendezett II. Kunsági Néptánc Találkozón valóban akadt olyan fellépő, aki szó szerint „letáncolta” csizmája talpát.

Szívet melengető, boldogságot adó életérzést adtak át nekünk nézőknek-hallgatóknak a II. Kunsági Néptánc Találkozó fellépő táncosa, zenekarai és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar tagjai az esős szombat délutánon.

A kiváló hangszerek mögött kiváló emberek állnak, akik azt megszólaltatják. Ugyanez a kiválóság lakozik a táncosok fellépéseiben is. Az ének, zene, tánc, hagyományok mind-mind olyan dolgok, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy pillanatra meg tudjunk állni és élvezni mindazt, amit tud nyújtani nekünk a néptánc. Egy kicsit el kell tudni engedni magunkat, tudnunk kell beszélgetni egymással. Hiszen az emberek közötti kapcsolat az, ami egy fesztivált jellemez. A mai rohanó világban magunkba fordulunk, a magunkét hajtjuk, állandóan dolgozunk, hajtjuk az anyagi javakat. A pillanat megadatott a Libafesztivál keretei között, hogy mindezeket az önkorlátozó tevékenységeket félrelökve leüljünk pár órára és élvezzük mindazt, amit a színpadon fellépő néptáncosok az élet és a zene szeretetéből, a vidámságukból át tudnak adni nekünk.

Felléptek a délután folyamán többek között a Nagy Tisza Néptánccsoport Tiszakécskéről, akik Galga-menti néptáncot adtak elő a Ménkű Zenekar kíséretével, a Kecskeméti Kunság Táncegyüttes dél-alföldi mulatsággal lépett fel, az Újra Zenekar kíséretével. Izsákról a Sárfehér Néptánc Együttes érkezett, akik Kalotaszegi román táncokat adtak elő, Petőfiszállásról Somogyi táncokkal a Petőfiszállási Néptáncegyüttes, Szegedről a Möndörgő Néptáncegyüttes érkezett és Nagyecsedi táncokat adtak elő. Mindez persze csak ízelítő a fellépők sorából a teljesség igénye nélkül. Akik részt vettek nézőként a találkozón, azok csak akkor nem érezték magukat jól, és akkor nem élvezték a csodálatos műsort, ha nem akarták.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.