Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 17. 09:45, kedd | Helyi
Forrás: varos.kiskunfelegyhaza.hu

Tájékoztatás ivóvíz és szennyvízcsatorna hálózatra történő rákötési kötelezettségről

Tájékoztatás ivóvíz és szennyvízcsatorna hálózatra történő rákötési kötelezettségről

Az ingatlan tulajdonosa a víziközmű-rendszer üzembe helyezésétől számított egy éven belül köteles az ingatlant víziközmű-rendszerbe beköttetni az ingatlanát.

Tájékoztatjuk Kiskunfélegyháza Város érintett lakosságát, hogy a víziközmű szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény vonatkozó rendelkezései értelmében az ingatlan tulajdonosa a víziközmű-rendszer üzembe helyezésétől számított egy éven belül köteles az ingatlant víziközmű-rendszerbe beköttetni, ha

  • a) a közműves ivóvízellátás vagy a közműves szennyvízelvezetés és -tisztítás biztosításához szükséges víziközmű-rendszer a közterületen az ingatlanról műszakilag elérhető módon kiépült és műszakilag rendelkezésre áll, és
  • az ingatlan használata rendszeres emberi tartózkodáshoz kötődik.

Ha a bekötés feltételei teljesültek, a víziközmű-szolgáltató az ingatlan víziközmű-rendszerbe történő bekötését nem tagadhatja meg. Ha az ingatlan tulajdonosa a bekötési kötelezettségét nem teljesíti, a fővárosi és megyei kormányhivatal járási hivatala hivatalból kötelezi az ingatlan beköttetésére.

Tájékoztatjuk az érintett lakosságot, hogy adott ingatlan tekintetében mentesül a tulajdonos a szennyvízelvető rendszerre történő bekötési kötelezettség alól, ha hatályos vízjogi üzemeltetési engedéllyel üzemeltet egyedi szennyvízkezelő létesítményt, egyedi zárt szennyvíztárolót vagy saját célú szennyvíztisztító telepet.

Felhívjuk az érintett lakosság figyelmét, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatala megkezdi a rákötési kötelezettségeket azon ingatlanok esetében, amely ingatlanok előtt a szennyvízelvezetés és -tisztítás biztosításához szükséges víziközmű-rendszer a közterületen az ingatlanról műszakilag elérhető módon kiépült és műszakilag rendelkezésre áll. A teljesítés elmaradása esetén, ha a teljesítés elmaradása a kötelezettnek felróható, a kötelezettel szemben eljárási bírság szabható ki, melynek legkisebb összege ötezer forint, legmagasabb összege természetes személy esetén ötszázezer forint, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet esetén pedig egymillió forint.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a közműves ivóvízellátáshoz szükséges víziközmű-rendszer Kiskunfélegyháza város belterületén, a Bankfalu új beépítései kivételével, több évvel ezelőtt kiépült. Az ivóvíz hálózatra történő rákötés közel 100 %-os. Kiskunfélegyházán a szennyvízcsatorna hálózat kiépítése több ütemben valósult meg: 0. ütem (2000 előtt kiépült hálózat), I. ütem (2001-2003 között kiépült hálózat), II. ütem (2004 és 2006 között kiépült hálózat), III. ütem (2014. június 1-jétől áll rendelkezésre). A 0., I., és II. ütemeknél a szennyvízelvezetés és -tisztítás biztosításához szükséges víziközmű-rendszer műszakilag elérhető módon kiépült és műszakilag rendelkezésre áll az ingatlan tulajdonost – a jogszabályban meghatározott kivételekkel - rákötési kötelezettség terheli, míg a III. ütem 2014. június 1-jétől áll műszakilag rendelkezésre, így ebben az ütemben 2015. június 1-jéig kötelező a rácsatlakozás.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy talajterhelési díjfizetési kötelezettség terheli azt a kibocsátót, aki a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá és helyi vízgazdálkodási hatósági, illetve vízjogi engedélyezés hatálya alá tartozó szennyvízelhelyezést, ideértve az egyedi zárt szennyvíztározót is, alkalmaz A talajterhelési díjról bővebb felvilágosítást Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Adócsoport (6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1.) ad.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a szennyvízhálózatra rákötés elősegítése érdekében a házi szennyvízhálózat kiépítésének szociális támogatására lehet pályázni Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatnál 2015. március 16-ig. A pályázat keretében megítélhető támogatás mértéke a kivitelezés számlával igazolt költségének 100%-a, legfeljebb azonban 50.000-Ft, átemelő berendezés szükségessége esetén 100.000,- Ft. A pályázati kiírás a Város honlapján megtalálható és személyesen a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Iroda Szociális Csoportjánál, II. emelet 74. szoba, szerezhető be.

Fontos tudni, hogy a csatornaszolgáltatást kizárólag szolgáltatási szerződéssel rendelkező ügyfelek vehetik igénybe, ezért kérjük, hogy a rákötési munkálatokat megelőzően, a BÁCSVÍZ Zrt. kiskunfélegyházi fogyasztói irodáján szíveskedjenek szerződést kötni, melyről bővebb felvilágosítást a Bácsvíz Zrt. fogyasztói irodája, valamint a Kiskunfélegyházi Víziközmű Társulat tud adni.

Tisztelettel kérjük azon ingatlantulajdonosokat, akik még nem tettek eleget közműves ivóvízellátás vagy a közműves szennyvízelvezetés és -tisztítás biztosításához szükséges víziközmű-rendszerre történő rákötési kötelezettségüknek, mielőbb teljesítsék ezen kötelezettségüket.
Felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban az alábbi helyekre fordulhatnak:

Szennyvízcsatornára való rákötés, műszaki átvétel:
Bácsvíz Zrt. Szennyvíztelepe,
6100 Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 33.
Lócskai Mátyás üzemigazgató, telefon: (+36 76) 462-943

Ivóvíz és szennyvíz-szolgáltatási szerződés:
Bácsvíz Zrt. Vízműtelepe,
6100 Kiskunfélegyháza, Tölgyfa utca 3A.
Papp Lajosné, telefon: (+36 76) 466-622

Érdekeltségi hozzájárulással kapcsolatos kérdések, igazolás kiadása:
Víziközmű Társulat,
6100 Kiskunfélegyháza, Szent János tér 2.
Lukács Péterné, telefon: (+36 76) 430-690

Hatósági kötelezéssel kapcsolatos kérdések:
Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatala
6100. Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1.
Kiss Jenő hatósági ügyintéző, telefon: (+36 76) 562-075
e-mail: kis.jeno@bacsjaras.gov.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit