Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Április 17. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Szorgalommal bármit elérhetünk

Szorgalommal bármit elérhetünk

Ezt a tanácsot adta útravalóul Palotás Lászlóné Veronka néni, akit 90. születésnapja alkalmából otthonában köszöntött fel városunk képviselőtestülete nevében Balla László alpolgármester és Bense Zoltán önkormányzati képviselő

Ezt a tanácsot adta útravalóul Palotás Lászlóné Veronka néni, akit 90. születésnapja alkalmából otthonában köszöntött fel városunk képviselőtestülete nevében Balla László alpolgármester és Bense Zoltán önkormányzati képviselő.

Mosolyogva, kedves családjának körében várt minket Veronka néni, süteménnyel és szomjoltóval kínálta rögtön a vendégsereget és a kedvünkért még egy szép nótát is elénekelt.

Veronka néni 1925-ben Szegeden született egy ikernővérével, akivel egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. Először Szegeden majd Kiskunfélegyházán vettek tanyát. Szülei mezőgazdasággal foglalkoztak, állatokat tartottak és növényeket termesztettek. Ha egy négyzetméter szabad terület volt a tanyájukon azt is beültették, hiszen mindent maguknak kellett megtermelniük a nagy szegénység miatt.

Nyolcan voltak testvérek, édesanyja rengeteget dolgozott a tanyájukon édesapjával. Veronka néni és családja 3,5 hold földön gazdálkodtak. Édesanyja hívő katolikus volt ezért három fiát Gáspár, Menyhért Boldizsárnak nevezte el. Mélyen hitt Istenben, ez segítette át a nehéz időkben, ebben a szellemben nevelte fel gyermekeit.

Veronka néni 17 évesen ment férjhez Palotás Lászlóhoz, aki zenész lévén lakodalmakba járt muzsikálni. Emellett persze ő is mezőgazdaságban dolgozott. Veronka néni és férje a Selymesben a vasútállomástól nem messze 7 és fél hold földet műveltek meg. Három gyermekük született.

Nagyon nehéz körülmények között éltek, mert a kommunizmus idején elvették összes állatukat földművelési eszközeiket. Sokat nélkülöztek és rengeteget kellett dolgozniuk, hogy a három gyermeküket becsülettel felneveljék, de szorgalmasan kitartottak a nehéz időkben egymás mellett.

Veronka néni miután egyedül maradt beköltözött Kiskunfélegyházára és hogy lekösse magát a kis lakásban is tennivalóval, belefogott a házi tésztakészítésbe. A mai napig szorgalmasan gyártja a tésztaféléket és ellátja egész családját. Öt unokája és három dédunokája van, akikkel rendszeresen találkoznak.

Veronka nyugalomban családi körben tölti mindennapjait. Életében a legfontosabb dolog a szorgalom és a család. Ehhez méltán ünneplik meg a születésnapját is, hiszen hétvégén összehívja a családot és saját hajlékában látja őket vendégül. Már mindannyian várják a szépen megterített asztalon gőzölgő, finom ételek sokaságát, amit Veronka néni az utolsó fogásig saját kezűleg készít el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.