Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2015. Május 23. 10:00, szombat | Bulvár
Forrás: HVG

Szoptató anyák lepték el a Nyugati téri McDonald'sot

Szoptató anyák lepték el a Nyugati téri McDonald'sot

Szoptatós flashmobbal tiltakoztak az anyák az ellen, hogy szerdán kiküldtek az étteremből egy szoptató nőt.

Szoptatós flashmobbal tiltakoztak az anyák az ellen, hogy szerdán kiküldtek az étteremből egy szoptató nőt. A McDonald's szerint a biztonsági őr saját hatáskörben fontoskodott, éttermeikben semmi nem tiltja a szoptatást. Az anyák akciója békésen lezajlott, senki sem adott hangot megbotránkozásának, viszont nagy volt a médiafigyelem.

Több tucat szoptató nő gyűlt össze péntek délelőtt a Nyugati téri McDonald'sban. Az anyák és babáik a pályaudvaron gyülekeztek, onnan vonultak át békésen az étterembe – jelentette tudósítónk.

Az anyák akciója teljesen zavartalanul zajlott, sem az étterem dolgozói, sem a vendégek nem tettek ellenvetést, de még csak nem is bámulták a szokatlan látványt, amit ugyanakkor élénk médiafigyelem övezett. Egy ott étkező férfi azt mondta asztalszomszédjának, "itt valami szoptatási verseny van" - legalábbis a flashmob Facebook-oldalán olvasható beszámolók egyike szerint.

A flashmobbal a nők az ellen tiltakoztak, hogy szerdán az étterem egyik biztonsági őre kitessékelt egy anyát négy hónapos gyerekével együtt a McDonald'sból, bár a nő előzőleg engedélyt kért és kapott egy dolgozótól. Ez itt "nem elfogadott tevékenység" – mondta állítólag az anyának, miután főnökével konzultált.

A cég közleménye szerint a külső vállalkozás alkalmazásában álló őr saját hatáskörben fontoskodott. Ígérték: kivizsgálják az ügyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 06:00, szombat | Bulvár

Szabadnapjukon mentettek meg egy embert a tűzoltók

2024. Február 29. 09:45, csütörtök | Bulvár

Ebben a szobában lakott az a magatehetetlen asszony, akinek a halála miatt gyermekeivel szemben indult eljárás

Nem gondozták magatehetetlen édesanyjukat azok a 40 és 41 éves veszprémi testvérek, akik ellen emberölés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség.