Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Május 17. 14:39, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Sziget a gyerekeknek

Sziget a gyerekeknek

Ma (május 17-én) ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit az önfeledt kikapcsolódást biztosító Gyereksziget a Kiskunfélegyházi Strand és Uszoda udvarán.

Mint azt Csányi Józseftől, városunk polgármesterétől megtudtuk, nagyon fontosnak tartja városunk vezetése, hogy a strand folyamatosan tudjon fejlődni, ezért idén a Kiskunfélegyházi Önkormányzat mintegy 100 millió Forintot fog a régi épületegyüttes felújítására fordítani.

A további tervek megvalósításáig és a nyári strandszezon előfutáraként nyitotta meg kapuit a Gyermeksziget a Félegyházi Strand területén, melynek létrejötte sok vállalkozó, szülő és magánszemély anyagi segítségének köszönhető, illetve több ügyes kezű gyerek munkáját dicséri. Ezzel a kis gyermekbirodalommal egy olyan szórakozó sarok jöhetett létre, ami kitágítja a gyerekek mozgásterét és nem csak a vízben, hanem a szárazföldön is remek kikapcsolódással tölthetik el a strandon töltött szabadidejüket.

A színes, vidám rajzokkal tarkított gyereksarok sok szorgalmas segítő munkáját dicséri, akiket elismerő oklevéllel is jutalmazott városunk polgármestere. Az alkotók kezének nyomatai mellett nevük is olvasható a falon, melyből látszik hogy szerencsére az önzetlenség nem megy ritkaságszámba a felnövekvő generáció köreiben sem.

Kállainé Vereb Mária miután gratulált a kezdeményezőknek, a megvalósítóknak az ötlet kivitelezéséhez, reményeit fejezte ki, hogy a gyermeksarok létrejöttének köszönhetően még több szülő és kisgyermek fogja magát jól érezni a városi strand csodálatos környezetében.

A városi könyvtár egy évvel ezelőtt egy mozgalmat indított el „Végy egy könyvet, tégy egy könyvet” elnevezéssel. Ennek eredményeképpen az autóbusz állomásnál és a könyvtár mögött utcai könyves szekrények kerültek elhelyezésre, csakúgy mint a strandon. Az a szándék vezérli a mai napig ezen szekrénykék működtetését, hogy bárki bármikor tudjon választani olvasnivalót belőle és tudjon is cserébe visszahelyezni a közösség könyvtárába legyen szó újságról vagy könyvről. Az igazgatónőtől azt is megtudhattuk, hogy idén még a Móra téren az író szobra mellett is szeretnének egy ugyanilyen kis szekrénykét felállítani. Remélhetőleg nagyon sokáig fogja még az olvasó közönség javát szolgálni a négy madárházikó formájú, sok-sok érdekes könyvet, újságot tartalmazó szekrényke.

Az eseményt a Battyhány Lajos Általános Iskola diákjai zenés – táncos előadásukkal, valamint Kisgyőri Krisztián és Manninger Lencsi népi hangszerekkel tartott bemutatójukkal színesítették.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.