Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2014. Április 12. 13:08, szombat | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Szerelemből barátság?

Szerelemből barátság?

Ha valaki fontos szerepet töltött be az életünkben, akkor az a legtermészetesebb dolog a világon, hogy szeretnénk, ha a közelünkben maradna.

Van aki azt vallja, hogy szerelem után lehetetlen a barátság, ugyanis kizárt, hogy egyszerre múljon el mindkét félben a szerelem, így az érzelmileg még kötődő fél hajlamos beleegyezni a barátságba csak azért, hogy a közelében maradhasson imádottjának. Ezért kell végiggondolnunk alaposan, hogy miért érezzük szükségét a másik közelségének. A későbbiek folyamán képesen leszünk meghallgatni a problémáit és őszinte tanácsot adni, miközben titokban epedezünk utána és arra vágyunk, hogy újra átöleljen? Ha így van, akkor inkább tartsuk magunkat távol a másiktól.

A szakítás körülményei meghatározók
Abban, hogy lehetünk-e barátok a szakítás után, nagyon fontos szerepet játszik, hogyan váltunk el egymástól. Ha az egyikünk nagyon megszenvedte a különválást, akkor nem várhatjuk el, a sértett féltől, hogy már másnap úgy tekintsen ránk mint a legjobb barátjára. De ki tudja, idővel ez is megoldódhat.

Ne beszéljünk a múltról
A szakítást természetesen őszintén, józan ésszel, alaposan meg kell beszélni, mert csak így tudjuk lezárni a múltat és továbblépni. Viszont semmi értelme újra és újra felhánytorgatni a múltat, hiszen ami elmúlt az elmúlt. Tegyük emlékeink közé a szép dolgokat és engedjük el a többit. Hamar vége lesz a barátságnak, ha minduntalan a másik fejéhez vágjuk a múltbéli hibákat.

Húzzuk meg a határokat
Mindenképpen tisztázzuk, hogy mit várunk el a másiktól és mikor miben számíthatunk a másikra. Nem árt egyeztetni, hogy az új barátnő/barát mit szól a kettőnk barátságához, kapcsolatához és eszerint viselkednünk.

Vannak tabu témák
Semmiképpen ne dicsekedjünk a hódításainkkal, mert azzal felébresztjük a féltékenységet a másikban. Soha ne beszélgessünk a szexről, mert attól, hogy az érzelmek még kihunytak, megkívánhatjuk egymást. A szexuális együttlét mindenkit összezavar adott esetben.

Nehezebb átélni férfiként
Míg a nők pillanatok alatt képesek alkalmazkodni az új helyzethez és be tudják ismerni önmaguknak, hogy kihűlt a kapcsolat, addig a férfiak csak nagyon nehezen képesek áthelyezni a szerelmet baráti kapcsolataik közé. Szinte kizárt, hogy ne akarja szakítás után birtokolni, megcsókolni és megölelni a nőt.

Nem szabad erőltetni!
A barátság ugyanúgy, mint egy szerelmi kapcsolat, két emberen múlik. Tehát ha az egyikük nem mutatkozik társnak a barátságban, akkor kár erőltetni a dolgot.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 16:57, péntek | Helyi

Kerék Csaba testnevelő tanárra emlékeztek

Kerék Csabára, városunk díszpolgárára, legendás testnevelő tanárára emlékeztek ma a József Attila Általános Iskolában.

2022. December 02. 16:48, péntek | Helyi

Kerékpárok tulajdonosait keresi a félegyházi rendőrség

A kiskunfélegyházi rendőrök találtak két kerékpárt, amelyek a gyanú szerint bűncselekmény elkövetéséből származnak.

2022. December 01. 16:18, csütörtök | Helyi

Angyalok és karácsonyi manók

Ma reggelre megérkeztek a Batthyány Lajos Általános Iskola alsós osztályaiba az adventi naptárak.

2022. December 01. 16:10, csütörtök | Helyi

A projektalapú oktatás legújabb eredményeit alkalmazza a Közgé