Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 08. 09:14, vasárnap | Életmód
Forrás: - Adrienn -

Szépségápolás nyár végén

Szépségápolás nyár végén

A nyári kánikula után elérkezett az idő, hogy felfrissüljünk és regeneráljuk egész testünket.

Test
Bőrünk regenerálásának és felfrissítésének egyik legkedveltebb módja az illóolajas fürdő. Célszerű az illóolajokat egy alapolajban feloldani, így még inkább hidratálják a bőrt. Mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a víz ne legyen túl meleg, mert az olajok terápiás hatása csökken 37 fok feletti hőmérsékleten.

Fürdővarázs
Langyosítsunk fel 5 dl tejet – lehetőleg minél nagyobb zsírtartalmút válasszunk, mert a tejben megtalálható tejzsír kiváló hidratáló hatással van a száraz, érdes bőrre – majd cseppentsünk bele 4-5 csepp narancsvirágolajat. Keverjük össze és adjuk hozzá a fürdővizünkhöz. Ügyeljünk arra, hogy fürdőzés 20 percnél ne tartson tovább.

Arc
Talán arcbőrünket viseli meg legjobban a nyári tűző napsütés, mivel nem fedhetjük semmiféle ruhadarabbal és egész nyáron éri az erős napfény. Arcunk vitamin- és vízpótlásáról legegyszerűbben a házilag készített arckrémekkel és pakolásokkal gondoskodhatunk.

Sárgadinnyés hidratáló, regeneráló pakolás
A nyáridő végén már olcsón hozzájuthatunk a sárgadinnyéhez, így különösebb költségekbe nem kell vernünk magunkat ahhoz, hogy tökéletesen hidratált arcbőrünk legyen. Pépesítsünk össze egy fél sárgadinnye húsát, adjunk hozzá egy kevés tejszínt és joghurtot, hogy könnyebben fel tudjuk vinni arcunkra a pakolást. 20 perc után mossuk le.

Paradicsomos arcpakolás
Ehhez a bőrnyugtató, frissítő arcpakoláshoz másra nem lesz szükségünk, csak 2 paradicsom összepasszírozott húsára, 1 tojás sárgájára, 1 főtt krumplira és 1 kiskanál tejfölre. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, csorgassunk bele egy mokkáskanálnyi mézet és kenjük be vele az arcunkat. 20 perc hatóidő után tisztítsuk meg bőrünket.
Ha nincs kéznél paradicsom, helyettesíthetjük őszibarackkal is.

Szem és ajak
Sajnos a nyári napsütés leginkább a szemeink körüli szarkalábak és az ajkaink körüli ráncok számát is növelheti, ezért különleges figyelmet kell fordítanunk ezen bőrfelületek nedvesség pótlására, hidratálására.

Olajturmix
10 ml szójaolajat 10 ml mandulaolajjal, 5 ml avokádóolajjal keverjünk össze és lefekvés előtt 1 cseppet masszírozzunk óvatosan a szemünk köré, 1 cseppet pedig az ajkunk környékén oszlassunk el. Vigyázat! Ezt is mint mindent, ne vigyük túlzásba!

Kéz és köröm
Strandoláskor rengeteg időt töltünk a vízben és a száraz időjárás miatt kezünk is szárazabbá válik, körmeink pedig berepedezhetnek, sérülékenyebbé válnak a környezeti hatásokra.

Pakolás a kézfejekre
2 evőkanál túrót, 1 tojás sárgáját pici tejszínnel dolgozzunk össze és kenjük a kézfejünkre. 20 perc hatóidő után mossuk le.

Olajvarázslat
5 csepp levendula illóolajat 2 csepp narancsvirág illóolajjal és 20 ml jojobaolajjal keverjük össze és masszírozzuk be.

Erősítő körömfürdő
2 doboz kefirbe keverjünk bele 1 teáskanál mézet és ebbe az elegybe 15-20 percig áztassuk körmeinket.

Láb
Kedvenc nyári viseletünk a papucs és a szandál, de amilyen hasznosak ezek a jól szellőző lábbelik, annyira ártóak is a sarkunk, talpunk bőrére, hiszen könnyebben kiszáradhat az itt lévő bőrfelület.
Olaj a puha sarkakért
4 teáskanálnyi édesmandula-olajba 4 csepp tömjénolajat és 6 csepp levendulaolajat keverjünk, majd masszírozzuk be vele repedezett sarkunkat lefekvés előtt.

Balzsam a hidratált lábakért
Öntsünk rá 10 g szárított körömvirágra 75 ml mandulaolajat és 1 evőkanál avokádóolajat. Tegyük világos helyre és pihentessük 3 hétig, ezután pedig szűrjük le. Olvasszunk fel gőz felett 20 g méhviaszt és hagyjuk kihűlni, végül csurgassunk hozzá 40 csepp borsmenta illóolajat. Masszírozzuk be vele az egész lábat lefekvés előtt.

Haj
Nyár végére bizony hajunk elveszíti fényét, tartását és színe is kifakul (úgymond kiszívja a nap), így a hajformázás is nehezebb.

Kókuszolajos masszázs
Langyosítsunk fel 50 ml kókuszolajat és masszírozzuk a fejbőrünkbe. Fóliával fedjük be, majd erre még tekerjünk törülközőt is, hogy melegen tartsuk. 30 perc után mossuk le.

Olivaolajos pakolás
Langyosítsunk fel olivaolajat egy csészében és jó alaposan itassuk át a hajszálakat (DE! a fejbőrbe ne masszírozzuk be). Fóliázzuk be hajunkat és húzzunk rá kötött sapkát, vagy törülközővel készítsünk turbánt. 20 perc után mossuk meg samponnal és balzsammal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.