Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Március 20. 10:09, hétfő | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Szép eredmények születtek a birkózásban a hétvégén

Szép eredmények születtek a birkózásban a hétvégén

A Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület versenyzői nagyszerűen szerepeltek a lány diákolimpia országos döntőjén.

2017. március 18-án Pestszentimrén rendeztek meg, közel háromszáz fiatal birkózó hölgy részvételével a lány diákolimpia országos döntőjét.

A 37 kg-os súlycsoportban 16-an kezdték meg a küzdelmeket, köztük Szabó Szonja, aki rendkívül magabiztosan gyűjtögette a győzelmeket a selejtezőben, így döntőbe jutott, ahol remek mérkőzésen legyőzte ellenfelét. Szonja úgy lett diákolimpiai bajnok, hogy senki nem tudott ellene akciópontot szerezni.

A 65 kg-osok között versenyző Kiss Viktória nagyon kellemes meglepetést szerzett azzal, hogy a dobogó második fokára állhatott fel.

Sikerült még két bronzérmet is begyűjteni! A 40 kg-os Tapodi Rebeka nagy tehetség, terhelhető, minden munkát maximálisan elvégez. Nagyobb önbizalommal bárkit legyőzhet. Most a dobogó harmadik fokára állhatott, cél a teteje! Az 52 kg-osok között Termol Tamara nagy küzdelmek árán lett harmadik, ugyanitt Kiss Henriettának sikerült az ötödik helyet megszereznie.

Ezen a napon nemzetközi női kadet válogatót is rendeztek, amelyen 60 kg-ban Rekedt-Nagy Réka ötödik helyezett lett. Réka egy hónap múlva Grúziában a szumó Európa bajnokságon vehet részt.

Szabó Szonja, Tapodi Rebeka, Kiss Viktória és Kiss Henrietta a kunszállási Tóth Pál Általános Iskola tanulója, testnevelő tanáruk: Mayer Erika

Termol Tamara a József Attila Általános Iskola Platán utcai Tagintézményében tanul, testnevelője: Bódainé Szekszárdi Éva

Ez a hétvége nagyon mozgalmas volt, ugyanis egy másik húsz fős csapat Kiskőrösön ügyeskedett a Petőfi Kupán, ahol szintén szép eredmények születtek.

Aranyérmesek lettek súlycsoportjukban: Bátyai Dorián, Czakó Zoltán és Szécsényi Kornél.

Ezüstérmesek: Bene Ivett, Hideg Balázs, Makra Benjámin és Vígh Noel.

Bronzérmesek: Bárány-Almási Tamás, Bene Róbert, Borto Dominik, Burján Botond, Hideg Zita, Kis Marcell Páli Attila, Páli Gergő és Tapodi Norbert.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András. A felkészülést segítették: Gyöngyösi Sándor, Gyöngyösi Gergő és Polyák Dániel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.