Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Május 12. 15:27, csütörtök | Helyi
Forrás: HVG

Széll Tamás megnyerte a Bocuse d\'Ort

Széll Tamás megnyerte a Bocuse d\'Ort

A magyar versenyző és csapata megnyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d\'Or Budapesten rendezett európai döntőjét.

A verseny második helyen a norvég csapat, harmadikon a svédek végeztek. De a világdöntőbe jutott még Franciaország, Izland, Finnország, Hollandia, Svájc, Belgium, Dánia és Észtország is. A legjobb halételért járó különdíjat az izlandi, a legjobb húsételért járó különdíjat a francia csapat vihette haza. A legjobb commis-nak járó díjat a svéd séf segítője kapta.

A budapesti Európa-döntőn húsz csapat versenyzett, közülük tízen kedden már elkészítették versenyfogásaikat: egy haltányért dunai kecsege és kaviárjának felhasználásával, illetve egy vadtálat magyar gímszarvas borjúból.

A budapesti Onyx étterem séfje, Széll Tamás (valamint segítői: Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány) lelkes magyar szurkolói csapat buzdítása mellett készítette el és tálalta fel szerda délután a mesterművét.

Az esemény néha már inkább sportversenyre emlékeztetett a szurkolók ujjongása, zászlólengetése miatt. Többször felhangzott a "Ria-Ria-Hungária" - biztatás. Az érem átvétele után pedig felhangzott a magyar Himnusz.

A verseny zökkenőmentes lebonyolításához csatasorba álltak a legjobb séfjeink, de a szurkolók között is ott volt a magyar gasztronómia színe-java. Persze, hogy szép számmal akadtak mások is. Például a Gundel-leszármazott Frenreisz Károly, Borbás Marcsi Gasztroangyal, vagy éppen Lakatos Márk, aki a napokban nyitotta meg üzletét a Belvárosi Piacon.

S tudósítónk látta többek között a házigazda Budapest humán főpolgármester-helyettesét, Szalay-Bobrovniczky Alexandrát, Tiborcz Istvánt (Orbán Viktor vejét, és más politikus feleséget, Orbán Ráhelt is megpillantották Schmitt Pállal beszélgetve). Az eredményhirdetésen Seszták Miklós fejlesztési miniszter tolmácsolta Orbán Viktor üdvözletét .

Széll Tamás alkotása

A Michelin-csillagos Onyx étterem sous chefje a 2013-as lyoni világdöntőben szerzett 10. helyezésével már új fejezetet nyitott a hazai gasztronómia történetében. Ő volt az első magyar, aki eljutott a Bocuse d'Or legmagasabb megmérettetésére, és mindjárt a mezőny első felében végzett.

A kontinentális döntőn Széll a 8-as bokszban állt rajthoz. 9.40-kor kezdte a versenyt, és időben, 14.40-kor tálalta a halas fogást és 15.15-kor a húsételt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.