Városlista
2021. május 18, kedd - Erik, Alexandra

Hírek

2020. Október 21. 11:30, szerda | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Szélben és esőben is helyt állnak a Koppányok

Szélben és esőben is helyt állnak a Koppányok

2020. október 11-én, a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület íjászai Budapesten, Turulmezőn versenyeztek a Rákosmenti Turul Szittyák által szervezett örömíjász versenyen.

Ezeket a Turulmezei versenyeket inkább nagyon jó edzőversenynek tekintjük, mint kihívásnak, hiszen a szervező maga is tréfa- és örömíjászat kategóriába sorolja versenyét. A megmérettetés a Turulmezei versenyek megszokott családias, kellemes, játékos hangulatát hozta, ahol egy körben 30 db. 2 dimenziós célon 3 lövést kellett leadni. Az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, a csepergő, áztató eső nem tartozik az íjászathoz ideális időjárási feltételek közé, azonban a fentebb leírt versenykedvet a Koppányok körében, ez sem befolyásolta.

Koppányaink szépen teljesítettek, a következő eredmények születtek:

Vadászreflex íjjal: Balanyi Sándor első helyezést ért el

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Patyi Norbert 5., Szeibert Imre 8. helyezést szerezte meg.

Egy héttel később, október 17-én a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt csak a két legelhivatottabb versenyző szállt harcba, Délegyházán. Az íjásztalálkozót a Délegyháza Faluszépítő Egyesület Íjász Tagozat rendezésével került lebonyolításra. Ezen a versenyen 20 célra kellett lőni 3 vesszővel. Sajnos rendkívül cudar idő, eső, szél és a hideg nehezítette a lövések közbeni koncentrációt, ennek a ellenére kellemes csapathangulatban telt a nap.

Eredmények:
Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Szeibert Imre pedig néhány ponttal lemaradva a dobogóról 4. helyezést ért el.

Büszkeségei a Turul Koppányoknak Kurucz Orsolya és Kis János Sunnyogó, akik a Kassai Lovasíjász Iskola elszánt növendékei. Kurucz Orsolya az elmúlt hétvégén, Kis János Sunnyogó pedig szeptember 20-án teljesítette a próbát, mellyel mindketten a Kassai Lovasíjász Iskola- Smuta Törzsének tagjaivá válhattak. A próbára való felkészülés több éves folyamat, és csak a legkitartóbbaknak és legelszántabbaknak adatik meg annak teljesítése. Ugyanis a rossz általános- és speciális erőnlét hiánya nem teszi lehetővé a helyes technika megtanulását és annak kivitelezését.(Általános erőnlét – futás, speciális erőnlét – lovaglás és íjászat.) A következő feladatokat kellett teljesíteni a sikeres próbához, és ezáltal a tagság elnyeréséhez: 10 km terepfutás 72 perc maximális szintidőre – 10 perc szünettel, 2 óra ügetés szőrén – 10 perc szünettel, 500 lövés leadása 20 méterről 60 cm átmérőjű körre, 1,5 órás szintidőre, minimum 50%-os találati aránnyal. A próba időtartama maximum: 5 óra 2 perc lehetett. Óriási teljesítmény! Gratulálunk Kurucz Orsolya és Kis János Sunnyogó Koppány Íjászoknak!

Kis Mónika
Koppány íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 16. 20:27, vasárnap | Helyi sport

Bajnoki címet szerzett a félegyházi birkózó és remek helyezések az egri magyar bajnokságon

Félegyházi birkózó a bajnoki dobogó tetején és további remek helyezések a 2021. május 15-én, szombaton Egerben rendezett diák fiú kötöttfogású és lány magyar bajnokságon.

2021. Május 11. 11:47, kedd | Helyi sport

A repülőtéren röptették nyilaikat a Koppányok

2021. május 8-án, a Kiskunfélegyházi Repülőtéren rendezte meg a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztálya a Sólyompróbák 2021. versenysorozat harmadik fordulóját.

2021. Május 09. 20:19, vasárnap | Helyi sport

Ismét rangos sportesemény házigazdája volt Félegyháza

Közel kétszáz kadet korú - 16-17 éves - birkózó mérte össze tudását május 8-án Kiskunfélegyházán, a Városi Sportcsarnokban.

2021. Május 03. 09:41, hétfő | Helyi sport

Évadnyitó sikerek a Jogging Plusnál

2021. április 24-25-én a Jogging Plus két szakosztálya is országos versenyen vett részt Balatonbogláron.