Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2020. Október 21. 11:30, szerda | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Szélben és esőben is helyt állnak a Koppányok

Szélben és esőben is helyt állnak a Koppányok

2020. október 11-én, a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület íjászai Budapesten, Turulmezőn versenyeztek a Rákosmenti Turul Szittyák által szervezett örömíjász versenyen.

Ezeket a Turulmezei versenyeket inkább nagyon jó edzőversenynek tekintjük, mint kihívásnak, hiszen a szervező maga is tréfa- és örömíjászat kategóriába sorolja versenyét. A megmérettetés a Turulmezei versenyek megszokott családias, kellemes, játékos hangulatát hozta, ahol egy körben 30 db. 2 dimenziós célon 3 lövést kellett leadni. Az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, a csepergő, áztató eső nem tartozik az íjászathoz ideális időjárási feltételek közé, azonban a fentebb leírt versenykedvet a Koppányok körében, ez sem befolyásolta.

Koppányaink szépen teljesítettek, a következő eredmények születtek:

Vadászreflex íjjal: Balanyi Sándor első helyezést ért el

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Patyi Norbert 5., Szeibert Imre 8. helyezést szerezte meg.

Egy héttel később, október 17-én a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt csak a két legelhivatottabb versenyző szállt harcba, Délegyházán. Az íjásztalálkozót a Délegyháza Faluszépítő Egyesület Íjász Tagozat rendezésével került lebonyolításra. Ezen a versenyen 20 célra kellett lőni 3 vesszővel. Sajnos rendkívül cudar idő, eső, szél és a hideg nehezítette a lövések közbeni koncentrációt, ennek a ellenére kellemes csapathangulatban telt a nap.

Eredmények:
Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Szeibert Imre pedig néhány ponttal lemaradva a dobogóról 4. helyezést ért el.

Büszkeségei a Turul Koppányoknak Kurucz Orsolya és Kis János Sunnyogó, akik a Kassai Lovasíjász Iskola elszánt növendékei. Kurucz Orsolya az elmúlt hétvégén, Kis János Sunnyogó pedig szeptember 20-án teljesítette a próbát, mellyel mindketten a Kassai Lovasíjász Iskola- Smuta Törzsének tagjaivá válhattak. A próbára való felkészülés több éves folyamat, és csak a legkitartóbbaknak és legelszántabbaknak adatik meg annak teljesítése. Ugyanis a rossz általános- és speciális erőnlét hiánya nem teszi lehetővé a helyes technika megtanulását és annak kivitelezését.(Általános erőnlét – futás, speciális erőnlét – lovaglás és íjászat.) A következő feladatokat kellett teljesíteni a sikeres próbához, és ezáltal a tagság elnyeréséhez: 10 km terepfutás 72 perc maximális szintidőre – 10 perc szünettel, 2 óra ügetés szőrén – 10 perc szünettel, 500 lövés leadása 20 méterről 60 cm átmérőjű körre, 1,5 órás szintidőre, minimum 50%-os találati aránnyal. A próba időtartama maximum: 5 óra 2 perc lehetett. Óriási teljesítmény! Gratulálunk Kurucz Orsolya és Kis János Sunnyogó Koppány Íjászoknak!

Kis Mónika
Koppány íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 26. 08:27, hétfő | Helyi sport

Újabb érmekkel gazdagodtak a félegyházi birkózók

A Kiskunfélegyházi Birkózó SE két versenyzője vett részt Karcagon a Kelet-Magyarország Régió Diák I. szabadfogású versenyén. A fiúk jól szerepeltek, mindketten dobogóra állhattak.

2020. Október 20. 14:05, kedd | Helyi sport

Dolli - 2 nap, 2 verseny

Ötödik alkalommal került megrendezésre a Tököli Amatőr Futók Klubjának rendezésében a Tisztelet a Hősöknek Egyéni és Váltófutó verseny.

2020. Október 14. 09:00, szerda | Helyi sport

Norbi ismét bizonyított

2020. szeptember 27-én kitűnő idő fogadta a futás szerelmeseit a Kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a Hírös Félmaratonon.

2020. Október 12. 12:32, hétfő | Helyi sport

A „Koppányok Tűzmadara Újra Szárnyal”

2020. szeptember 27-én rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület a Tűzmadár Versenysorozatának második fordulóját.