Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Február 21. 12:55, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Szakmai nap a Móra Ferenc Gimnázium megújult laborjában

Szakmai nap a Móra Ferenc Gimnázium megújult laborjában

Természettudományos szakmai nap kezdődött ma (február 21-én) a „Természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása” című program keretében a Móra Ferenc Gimnázium laboratóriumában.

Természettudományos szakmai nap kezdődött ma (február 21-én) a „Természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása” című program keretében a Móra Ferenc Gimnázium laboratóriumában. A rendezvényt Kapus Krisztián polgármester, országgyűlési képviselő, Mayer Tamásné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kiskunfélegyházi Tankerületének vezetője és Rosta Ferenc, az intézmény igazgatója nyitotta meg.

Kapus Krisztián elsőként a projekt műszaki tartalmát, a megvalósítás részleteit ismertette, majd a természettudományos labor, a város oktatásában betöltött szerepéről beszélt. Bízunk abban, hogy az új laborral, az oktatás megerősítésével még több fiatallal tudjuk megszerettetni természettudományos tantárgyakat, indítunk útnak tehetséges diákokat Kiskunfélegyházáról és a kistérségből, akikből remélhetőleg tudományos szakemberek, kutatók, feltalálók lesznek – hangsúlyozta a polgármester.

Remélhetőleg lesznek a jövőben ilyen és ehhez hasonló pályázatok, mivel nagyon sok feladatunk van még ebben az intézményben és a tankerület többi iskolájában is. Nem csak a külsőségek megújítása fontos, hanem a tartalmi munka megújulása is. Ehhez nyújt segítséget az új természettudományos labor, ahol a diákok óráról-órára gazdagodhatnak, okosodhatnak – emelte ki az új létesítmény biztosította előnyöket Mayer Tamásné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kiskunfélegyházi Tankerületének vezetője.

A természettudományos oktatás körülményeinek megváltozása jól mérhető a diákok és tanáraik reakcióiban. A diákok csillogó szemmel szívják magukba a tudást a modern eszközök segítségének köszönhetően. Az új labor a város iskoláinak tanárait is közelebb hozta egymáshoz –mondta el Rosta Ferenc, a Móra Ferenc Gimnázium igazgatója.
A megnyitót követően Dr. Holló-Szabó Ferenc muzeológus (Matematika Tár ELTE TKK Matematikatanítási és Módszertani Központ) „A matematika és a természettudományok kapcsolat”, dr. Fazekas Zsuzsanna PhD, tanszékvezető, főiskolai tanár ( SZTE-JGYPK Alkalmazott Természettudományi Intézet Általános és Környezetfizikai Tanszék) „A kísérletezés fontossága a természettudományos oktatásban” címmel tartott előadást. A rendezvény szakmai beszélgetéssel zárult.

Közel háromszázhúszmillió forintot nyert tavaly decemberben az Új Széchenyi Terv TÁMOP-3.1.3-11/2 kódszámú, „Természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban” című pályázatán középiskolai természettudományi laboratórium kialakítására, korszerűsítésére, felszerelésére és működtetésére a Móra Ferenc Gimnázium. A projekt 2013. február 1-jétől 2014. május 30-áig tart. Kedvezményezettje Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kiskunfélegyházai Tankerülete. A projektbe 10 alapfokú és 4 középfokú együttműködő partnerintézmény került bevonásra, amely által közvetlenül 300, közvetetten közel 6000 diák számára vált elérhetővé a természettudományos laboratórium.
A laboratórium kétszer 18 diák tanulási lehetőségeit biztosítja egy-egy alkalommal, és emellett minden technikai, technológiai felszereltség a rendelkezésükre áll, hogy a természettudományos tárgyakat hatékonyan lehessen oktatni számukra. A laboratórium kialakításán túl már több feladat elvégzése is megtörtént, például a pedagógusok továbbképzése, a laboránsok felkészítése a laboratórium használatára, a szakpedagógusok felkészítése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.