Városlista
2022. szeptember 30, péntek - Jeromos

Hírek

2018. Május 30. 19:38, szerda | Helyi sport
Forrás: Szabó Szonja

Szabó Szonja a legtechnikásabb versenyző

Szabó Szonja a legtechnikásabb versenyző

Az elmúlt szombaton újra benépesült a Városi Sportcsarnok.

2018. május 26-án a Városalapítók Hete rendezvénysorozat részeként ismét megrendezte a Kiskunfélegyházi Birkózó SE a Kiskun Kupát, amely egyben idős Besze László nemzetközi szabadfogású emlékverseny.

Rendhagyó módon a rendezvény a diák és serdülő korosztályú csapatok területi döntőjével kezdődött, amelyen Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyék csapatai küzdöttek. A diákok között a kiskunfélegyháziak magabiztosan győztek, ezzel bejutottak a miskolci országos döntőbe. A csapat tagjai: Makra Benjámin, Bene Ivett, Páli Gergő, Varga Bernadett, Bárány-Almási Tamás, Páli Éva, Makra Levente, Borto Dominik, Czakó Zolán, Tapodi Zsófia és Bátyai Dorián.

Ezután következtek a szabadfogású küzdelmek. Egyéniben 33 egyesület 248 versenyzője nevezett. Az tette nemzetközivé a versenyt, hogy Erdélyből Korond, Segesvár, Szászrégen és Brassó, Vajdaságból Magyarkanizsa és Zenta, valamint Lengyelországból Kielce képviseltette magát legjobb birkózóival.

Ezen a versenyen, hazai pályán mutatkozhattak be a kezdő gyermekek és a rutinosabb versenyzőink, akik már nagyon sokszor megörvendeztettek minket sikereikkel.

Nagyszerű küzdelmeket láthattunk, megcsillantották néhányan az oroszlánkörmeiket a kezdők közül is.

A hazaiak eredményei:

Aranyérmesek: Kiss Viktória, Nagy Zita, Rekedt-Nagy Réka, Szabó Szonja, Nagy Hunor, Földeáki Miklós és Bátyai Dorián és Tapodi Norbert.

Ezüstérmesek: Tapodi Rebeka, Tapodi Zsófia, Varga Bernadett, Hideg Zita, Bene Ivett, Bene Róbert, Czakó Zoltán, Víg Noel és Nemes Gergő.

Bronzérmesek: László Ferenc, Hideg Balázs, Szécsényi Kornél, Makra Benjámin, Páli Gergő, Zsitva Attila, Nemcsok Zoltán és Páli Éva.

Különdíjasok: Tapodi Norbert, Nagy Hunor, Bene Róbert.

A legtechnikásabb versenyző különdíját Szabó Szonja kapta, Ő június 15-én a Serdülő EB-n képviseli hazánkat a válogatott tagjaként.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 09:51, hétfő | Helyi sport

Két helyszínen versenyeztek a félegyházi birkózók az elmúlt hétvégén

A Serdülő Kötöttfogású Birkózó Diákolimpia Országos Döntőjét Hajdúszoboszlón rendezték, ahol Czakó Zoltán ezüstérmet szerzett a 85 kg-os súlycsoportban. A 48 kg-os Makra Benjámin az ötödik helyen végzett

2022. Szeptember 23. 16:50, péntek | Helyi sport

Történelmi Íjász OB a Koppányok szemével

Magyar Íjász Szövetség a festői környezetben lévő Sárospataki Rákóczi várban és környezetében rendezte meg a 2022-es Történelmi Íjász Országos Bajnokságot.

2022. Szeptember 19. 11:23, hétfő | Helyi sport

Birkózó sikerek a hétvégén

Csongrádon rendezték a Kelet-Magyarország Területi Diák I. Kötöttfogású Diákolimpia döntőjét.

2022. Szeptember 15. 17:18, csütörtök | Helyi sport

Versenyeztek és versenyt szerveztek a Koppányok

2022. szeptember 10-én, a Sándorfalvi Sólymok szervezték meg, a Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 5. fordulóját, a Sándorfalvi Nádastó és Szabadidőparkban.