Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2011. Október 24. 14:41, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Simoncelli nem élte túl tragikus balesetét Sepangban

Simoncelli nem élte túl tragikus balesetét Sepangban

Az orvosok nem tudták megmenteni az olasz Marco Simoncelli életét, aki súlyos balesetet szenvedett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíján a második körben.

A királykategóriában szereplő Marco Simoncelli a 11-es kanyarban elcsúszott, s a mögötte haladó Valentino Rossi, illetve Colin Edwards útjába került, akik már nem tudták elkerülni az ütközést, és nekimentek az olasz motorosnak.

A két versenyző olyan szerencsétlenül ütközött a földön csúszó Simoncellinek, hogy leesett a sisakja, és eszméletlenül feküdt az aszfaltcsíkon.

A futamot azonnal leintették, és a versenybírók némi várakozás után úgy döntöttek, hogy nem is indítják újra.

A 24 éves motorost közben a baleset után azonnal elvitték a mentők, de az orvosok már hiába küzdöttek az életéért, nem tudtak segíteni rajta.

Az ütközéskor Edwards is leesett a motorjáról, ám ő megúszta súlyos sérülés nélkül, csak a válla ugrott ki, míg Rossi – aki baráti viszonyban volt Simoncellivel – tovább tudott hajtani a boxutcáig.

„Szörnyű érzés fogott el a felvételek láttán. Amikor a sisak leesik valakinek a fejéről, az nagyon rosszat jelent" – nyilatkozta a baleset utáni pillanatokban Casey Stoner.

Simoncelli 2002 és 2005 között a 125 kcm-esek között versenyzett, és az utolsó évében az ötödik helyen végzett a vb-n, majd egy kategóriával feljebb lépett, ahol 2008-ban ért a csúcsra: megnyerte a 250 kcm-esek világbajnokságát.

Az olasz motoros 2010-ben került fel a királykategóriába, és először idén augusztusban állhatott dobogóra, amikor Csehországban harmadik lett, majd Ausztráliában a második helyen ért célba.

Sepangban a negyedik helyen állt, mielőtt bekövetkezett a tragédia...

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 19:02, kedd | Sport

Sikerült hozzászokni az autóhoz!

Új navigátor, újszerű autó, régi pályák, sikeres célba érkezés. Ez jellemzi a Juhász - Gondos ralipárost.

2022. Július 05. 15:03, kedd | Sport

Hiányzott már a Rallye!

A Köbli Károly - Szilágyi Mihály ralipáros egy Škoda Felicia Kitcar fedélzetén vágott neki az 55. Fenstherm Kontakt Mecsek Rallye-nak.

2022. Július 05. 12:01, kedd | Sport

A jövő válogatottjában

2022. Július 04. 19:26, hétfő | Sport

Lépj a legendás elődök útjára!

A harmadik évében járó Hybrid RX Team egyik autója felszabadult a Nyirádi OB futamra 2022.07.16-17-re.