Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 02. 09:16, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Sajnálhatja, aki nem látogatott ki a Parkerdőbe május 1-jén

Sajnálhatja, aki nem látogatott ki a Parkerdőbe május 1-jén

Már a délelőtt folyamán sokan kisétáltak a parkerdőbe, hogy kellemesen eltöltsék a május elsejei ünnepnapot.

A tiszta, gondozott és kullancsoktól mentes erdő a borongós időjárás ellenére is tömegeket mozgatott meg a délután folyamán is. Mindkét tisztáson programokban bővelkedett a majálisi rendezvény, nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek és az időseknek is akadt érdekesség.

Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere köszöntő beszédében elmondta, hogy 2015. május elsején több év kihagyása után állították vissza a parkerdőben tartott majális szép hagyományát. Körültekintve, örömmel konstatálta, hogy már a megnyitóra nagyon sokan kilátogattak a rendezvényre.
- Több helyszínen már felállították a bográcsokat, illetve főzőhelyeket alakítottak ki különböző szervezetek, közösségek, ami azt jelzi, még vendégeket is várnak. Remélhetően az elkövetkező órákban olyan félegyházi hagyományokat láthatunk – a mazsorettektől, táncosainktól, amatőr művészeti közösségeinktől és meghívott előadóinktól –, amelyek már szerves részeivé váltak majálisainknak, és megfelelő hangulatot tudnak teremteni egy kellemes időtöltéshez azoknak, akik kilátogattak a mai rendezvényre – mondta a színpadi műsor nyitányaként polgármesterünk.

A hagyományokhoz hűen a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes műsora kezdte meg a fellépők sorát. Ezt követően a Padkaporos Táncegyüttes szórakoztatta a népes számú közönséget. Természetesen a májusfa állítása is elmaradhatatlan részét képezte a majálisnak, amelyre a déli órákban került sor.

A látványosság mellett temérdek szórakoztató program várta a látogatókat. A nagytisztáson dodzsemezésre, lovaglásra, kocsikázásra, íjászkodásra, körhintázásra, csúszdázásra, állatsimogatásra is lehetőség nyílt, de a rendőrségi és tűzoltó autók is sok gyerek figyelmét lekötötték. S míg a kis tisztáson a különféle színpadi produkciók zajlottak, addig a nagytisztáson a különféle sportegyesületet tartották meg bemutatóikat.

A délutáni órákban pedig Vastag Tamás, a Hahó Együttes és Kasza Tibor szórakoztatta a színpad előtt összesereglett városlakókat.

Címkék: majális, parkerdő

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit