Városlista
2019. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2019. Január 09. 18:27, szerda | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Rendkívül sikeres évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó SE

Rendkívül sikeres évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó SE

Az országos rangsorban 122 szakosztály közül 108 tudott pontot gyűjteni. A félegyháziak 585 ponttal a 23. helyezést szerezték meg úgy, hogy jelenleg diák és serdülő korú versenyzőik vannak.

Volt jó tíz évvel ezelőtt egy hasonlóan erős generáció, Szabó Emese EB-ezüstérmessel az élen, de ők abbahagyták a versenyzést és egy rövid hullámvölgy keletkezett utánuk.
A munka nagyon jó úton halad, ez a remek fiatal csapat sikert sikerre halmoz. Van néhány kiemelkedő képességű és szorgalmú gyermek közöttük, akik korosztályukban már a csúcsra jutottak, bár még a pályafutásuk elején járnak.

A lányok mezőnyében kiemelkedik Szabó Szonja. Ebben az évben töltötte 13-ik életévét, de a 14-15 évesek között is megnyerte a diákolimpiai és magyar bajnoki címet. Szerepelt a magyar válogatottban a Serdülő Európa-bajnokságon, valamint Aranyjelvényes sportoló minősítést szerzett, ezen kívül kiérdemelte a Jó tanuló-jó sportoló kitüntetést is!

A fiúk között Czakó Zoltán remekelt. Mind a kötött, mind szabadfogásúak között megnyerte a diákolimpiát és a magyar bajnokságot is úgy, hogy tavasszal az 58, ősszel már az 54 kg-osok mezőnyében versenyzett.

Ezen a képen a legeredményesebb versenyzők és edzőik, majdnem teljes létszámban. A fiatalok nyolc országos bajnoki címet, hat ezüstérmet, hat bronzérmet és további helyezéseket értek el. Rekedt-Nagy Réka (legfölül) a szumózók között Európa bajnoki bronzérmet nyert csapatban, egyénileg ötödik lett

Az utánpótlás miatt sem kell aggódni, ugyanis számos 5-9 éves apróság ismerkedik az edzéseken a sportággal, akik öregbíthetik Kiskunfélegyháza sportban szerzett hírnevét.

Szabó József edző
Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 25. 16:26, kedd | Helyi sport

Szép félegyházi lovas eredmények

A Western Országos Bajnokság 2019. június 15-16. között került megrendezésre Kiskunfélegyházán a Fekete Lovastanyán.

2019. Június 18. 16:25, kedd | Helyi sport

Forró hétvégén versenyeztek a Koppányok

Az elmúlt hétvégén a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai két versenyen mérették meg magukat.

2019. Június 17. 08:05, hétfő | Helyi sport

Húsz éremet nyertek a félegyházi birkózók a hétvégén

Húsz érmet nyertek a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői a III. Hirös Kupa meghívásos szabadfogású gyermek, diák és serdülő versenyen, június 16-án.

2019. Június 13. 13:32, csütörtök | Helyi sport

Pünkösdi hosszú hétvégén, 3 verseny, 13 érem és 24 versenyző a Koppányoknál

2019. június 8-án Tatai Celőkék Íjász Szakosztálya által rendezett XIII. Tatai Történelmi Kvalifikációs versenyre utazott három Koppány Tata városába.