Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Január 09. 18:27, szerda | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Rendkívül sikeres évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó SE

Rendkívül sikeres évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó SE

Az országos rangsorban 122 szakosztály közül 108 tudott pontot gyűjteni. A félegyháziak 585 ponttal a 23. helyezést szerezték meg úgy, hogy jelenleg diák és serdülő korú versenyzőik vannak.

Volt jó tíz évvel ezelőtt egy hasonlóan erős generáció, Szabó Emese EB-ezüstérmessel az élen, de ők abbahagyták a versenyzést és egy rövid hullámvölgy keletkezett utánuk.
A munka nagyon jó úton halad, ez a remek fiatal csapat sikert sikerre halmoz. Van néhány kiemelkedő képességű és szorgalmú gyermek közöttük, akik korosztályukban már a csúcsra jutottak, bár még a pályafutásuk elején járnak.

A lányok mezőnyében kiemelkedik Szabó Szonja. Ebben az évben töltötte 13-ik életévét, de a 14-15 évesek között is megnyerte a diákolimpiai és magyar bajnoki címet. Szerepelt a magyar válogatottban a Serdülő Európa-bajnokságon, valamint Aranyjelvényes sportoló minősítést szerzett, ezen kívül kiérdemelte a Jó tanuló-jó sportoló kitüntetést is!

A fiúk között Czakó Zoltán remekelt. Mind a kötött, mind szabadfogásúak között megnyerte a diákolimpiát és a magyar bajnokságot is úgy, hogy tavasszal az 58, ősszel már az 54 kg-osok mezőnyében versenyzett.

Ezen a képen a legeredményesebb versenyzők és edzőik, majdnem teljes létszámban. A fiatalok nyolc országos bajnoki címet, hat ezüstérmet, hat bronzérmet és további helyezéseket értek el. Rekedt-Nagy Réka (legfölül) a szumózók között Európa bajnoki bronzérmet nyert csapatban, egyénileg ötödik lett

Az utánpótlás miatt sem kell aggódni, ugyanis számos 5-9 éves apróság ismerkedik az edzéseken a sportággal, akik öregbíthetik Kiskunfélegyháza sportban szerzett hírnevét.

Szabó József edző
Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.