Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Szeptember 14. 19:55, szerda | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Régiós Történelmi Íjász Döntő a Parkerdőben

Régiós Történelmi Íjász Döntő a Parkerdőben

Az elmúlt hét végén, 2016. szeptember 11-én vasárnap rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület a Dél-Alföldi Régió Történelmi Íjász Versenysorozatának utolsó, záró versenyét.

Az elmúlt hét végén, 2016. szeptember 11-én vasárnap rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület a Dél-Alföldi Régió Történelmi Íjász Versenysorozatának utolsó, záró versenyét mely egyben a versenysorozat döntő versenye is volt.

Ez az íjászverseny sorozat a régió történelmi és vadászíjászait mozgató versenysorozat, mely évente újraindul. 2013-ban fogalmazódott meg Dinnyés Gyulában a sorozat megszervezésének ötlete.

2015-re 5 versenyállomásra fejlődött, majd 2016-ban ismét 5 helyszínnel kerül megszervezésre.

Célja: A régió íjászait olyan színvonalas versenyeken megmérettetni, ahol rangja van egy bajnoki címnek. Nagy létszámot megmozgatni, ahol megtalálja a kezdő íjász is a fejlődés lehetőségét és a gyakorlott íjászok is magas színvonalon tudnak elérni bajnoki címet. Barátságok megkötése, ápolása, vidáman eltöltött hétvégék. Továbbá, a színvonal és a tömeg együttes szolgálata kicsik-nagyok felé egyaránt. 5 állomásban maximálták a szervezők a helyszínek számát. Olyan helyszínekkel, ahol gyakorlott szervezők és minőségi célkészlet, biztosítja a színvonalas versenyek lebonyolítását. Minden célállomás eredménye összesítése alapján hirdetünk évente bajnokokat a kategóriájukban.

A idei sorozat állomásai a következők voltak:

2016. május 08 - Szeged, Szegedi Szittyák szervezésében,

2016. május 29 - Mindszent, Mindszenti Íjászok Baráti Körének szervezésében,

2016. június 12 – Hetényegyháza, Hisze szervezésében,

2016. augusztus 06 – Kétegyháza, Turul Hiszk szervezésében,

2016. szeptember 11 - Kiskunfélegyháza, Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület szervezésében.

Az idei Történelmi DAR-VS döntőjét gyönyörű helyszínen a Kiskunfélegyháza Városi Parkerdőben, ragyogó napsütéses időben szervezték meg a Koppányok.

A döntő versenyén immár 32. alkalommal Kapus Krisztián önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, a 163 nevező íjászt, edzőiket és kísérő családtagjaikat.

A verseny ezúttal is technikás célokat tartogatott az íjászok számára, akik 21 lőállásnál több mint 60 célra adhatták le lövéseiket, 3D-s, 2D-s , távolsági és lőlapos célokra. Három íj kategóriában, modern anyagú íj, természetes anyagú íj és vadászreflex íj kategóriában indultak a versenyzők.

A zökkenőmentes verseny lebonyolítás és a megérdemelt finom ebéd elfogyasztása után a díjakat Dr. Faragó Zsolt Kiskunfélegyháza jegyzője és a főtámogató Freddo Kft. vezetője Kóródi Ferenc és Kóródiné Erika adta át. Átadásra kerültek a társrendező egyesületek által felajánlott nyeremények is a bajnokok részére, ezen felül a támogatók által felajánlott sok értékes ajándékkal gazdagodtak az eredményhirdetésen jelenlévő íjászok.

A Koppányok eredményei a következők lettek:

Az 5. versenyállomás eredményei : Csáki Laura 320. ponttal a második lett, a korosztályt váltó Horváth Katica pedig ugyanabban a korosztályban a hatodik lett. Csitári Nóra a 14-18 évesek között a 6. helyen végzett. Felnőtt nők között Kurucz Orsolya az előkelő második helyre, Dongó Anita a 9. helyre és az első versenyes Bori Henrietta a 10. helyre küzdötte magát.

Szeibert Imre 510 pontos eredménnyel magasan nyerte a kategóriáját, Szólya Imre nagyon szép lőeredménnyel 429 ponttal 5. lett, Tóth Mihály 13 ponttal 11-ik, Csányi József 15-ik, Kis Csaba 21-id helyezett a legnépesebb felnőtt férfi kategóriában.

Senior kategóriában 453 ponttal Dinnyés Gyula a második helyen végzett.

18-30 éves nők között Keserű Szilvia 352 ponttal második lett, ugyanebben a korosztályban a férfiak között Kiss János a harmadik 360 ponttal, Boldog Bence pedig a hatodik lett.

Vadászreflex íjjal versenyzők között a 14-18-as kategóriában Elekes Lajos első lett, felnőtt férfiak között pedig Bense László, verseny második legmagasabb pontszámával, 523 ponttal magabiztosan nyerte a versenyt.

Összesítésben a következő Bajnoki címek születtek a Dél-Alföldi Régióban:

Bene László felnőtt vadászreflex kategóriában, 2452 ponttal a Régió Bajnoka lett!

Elekes Lajos 14-18 vadászreflex kategóriában 1603 ponttal a Régió Ifi Bajnoka lett!

Keserű Szilvia 18-30 modern pusztai kategóriában 1502 ponttal a Régiő Bajnoka lett!

Csáki Laura 10-14 modern pusztai kategóriában 1546 ponttal Bajnoki második helyezett lett.

Kiss János 18-30 modern pusztai kategóriában1783 ponttal Bajnoki második helyezett lett.

Dinnyés Gyula 50+ modern pusztai kategóriában 2144 ponttal Bajnoki második helyezett lett.

Szeibert Imre 30-50 modern pusztai kategóriában2157 ponttal Bajnoki harmadik helyezett lett.

Horváth Katica 10-14 modern pusztai kategóriában 1179 ponttal Bajnoki negyedik helyezett lett.

Csitári Nóra 14-18.,Kurucz Orsolya 30-50., Boldog Bence 18-30., modern pusztai kategóriákban Bajnoki ötödik helyezettek lettek.

Csányi József hetedik, ifj . Lovas Ferenc tizedik, Szólya Imre tizenharmadik, Tóth Mihály tizennegyedik helyezettek lettek a Bajnoki ranglistán.

A verseny lebonyolítását és a Koppányok Bajnoki döntős szereplését segítette Lovas Ferenc, Buknicz István, Boldog Réka, és Kis Mónika.

A verseny fő támogatója a Freddo KFT. volt.

A verseny további támogatói voltak: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, ICO, Arcum Célok, B.I. Truck Szerviz- Buknicz István, Hunvér Kft.

Kis Mónika

Fotók: Dinnyés Gyula

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.